Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα blue chips πήραν τη σκυτάλη στο ΧΑ

Ανέβηκε στις 783 μονάδες ο ΓΔ με Coca Cola, ΔΕΗ ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ, Φουρλής σε ρόλο οδηγού. Πειραιώς και Εθνική «έβαλαν πλάτη» από τον τραπεζικό κλάδο. Ποιες μετοχές έχουν «τεχνικά» ενδιαφέρον για τους επενδυτές.

Τα blue chips πήραν τη σκυτάλη στο ΧΑ

Κόντρα σε όσους προέβλεπαν βραχύβια διόρθωση, αλλά και στους "short" που επιμένουν στις θέσεις τους και ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις αυξάνουν κιόλας, το Ελληνικό Χρηματιστήριο συνέχισε την "βόρεια" πορεία του, παίρνοντας βοήθειες από τα θετικά μηνύματα της Αγοράς ομολόγων, αλλά και από το θετικό κλίμα που επικράτησε στις Ευρωπαϊκές Αγορές.

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι εγχώριοι αναλυτές που θεώρησαν ότι οι "εισερχόμενες" βοήθειες από τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, είχαν "θετικότερο ήχο" στο ταμπλώ του Χ.Α., από την κινητικότητα στην Αγορά ομολόγων, όπου σήμερα σημειώθηκε μικρή, περαιτέρω, αποκλιμάκωση των αποδόσεων (2ετες 1,99%, 10ετες 3,95%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με αθροιστικά κέρδη 6,14% και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών πέντε συνεχόμενες ανοδικές, με αθροιστικά κέρδη 13,23%

Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης, η σημαντική κινητοποίηση στο ταμπλώ του μη Τραπεζικού 25αρη, αλλά και η εμφανής υποχώρηση του τζίρου (ο χαμηλότερος των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων), καθώς η εορταστική ραστώνη θα αρχίσει να επιδρά όλο και περισσότερο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το πρωινό report της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ που ανέφερε: "Στην εβδομάδα που ξεκίνησε, το Χρηματιστήριο δύσκολα θα διατηρήσει συναλλαγές πάνω από 100 εκατ., με την εορταστική ραστώνη να πιθανολογείται ότι θα επηρεάσει καταλυτικά. Η συνεχιζόμενη, ωστόσο, υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων (κάτω από το 4% στα 10ετη) ίσως λειτουργήσει αντίρροπα".

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και ξεκινώντας από τον Τραπεζικό κλάδο, αξίζει υπενθύμισης ότι σήμερα και σύμφωνα με την αριθ. 118/13.12.2017 απόφαση της Επ. Κεφαλαιαγοράς, αναμενόταν εκποίηση 5.017.937 μετοχών της Eurobank. Ως τιμή εκκίνησης για την εκποίηση των μετοχών είχε οριστεί η τιμή της αμέσως προηγούμενης τιμής κλεισίματος, σε απόκλιση κατά ποσοστό μείον δέκα τοις εκατό (-10%).

Σύμφωνα με την Beta Sec. πέρασαν από το σύστημα συναλλαγών 3.010.500 μετοχές της Eurobank (-1,23%) με τιμές πώλησης από 0,729 έως 0,80 ευρώ και με μέση τιμή τα 0,757 ευρώ.

Ο Τραπεζικός δείκτης κινήθηκε μεταξύ 834,56 (-0,78%) και 856,43 μονάδων (+1,82%), στις 17.00 βρέθηκε στις 853,38 (+1,46%) () και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 851,78 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 1,26%.

Σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, η πρώτη αντίσταση εντοπίζεται στις 874 μονάδες και οι αμέσως επόμενες στις 911 (gap) και 940 μονάδες. Απόλυτα σημαντική η στήριξη στις 811 - 806 μονάδες.

Μένοντας στο Τραπεζικό ταμπλώ, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο ο τίτλος της Εθνικής (+3,02%) κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και μάλιστα πέτυχε και κλείσιμο υψηλότερα των 0,30 ευρώ (τιμή τελευταίας Α.Μ.Κ.), με το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 22/9 (0,32 ευρώ).

Μένοντας στο Τραπεζικό ταμπλώ και στην Εθνική και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αν Παπαϊωάννου, «μετά τον Μάρτιο του 2018 θα προχωρήσει η Εθνική Τράπεζα στην πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 3 δισ. ευρώ, καθώς οι στόχοι μείωσης των NPEs (μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων) υλοποιούνται».

Ελάχιστες ήταν οι ειδήσεις, εγχώριου ενδιαφέροντος, που ακολούθησαν την συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έλενας Λάσκαρη, «τον πρώτο κοινοβουλευτικό κάβο, την αυριανή ψήφιση του Κρατικού προϋπολογισμού 2018, η Κυβέρνηση αναμένεται να τον περάσει με άνεση. Οι δύο επόμενες δοκιμασίες όμως και ειδικότερα η ψήφιση της διάταξης για τις απεργίες, αλλά και οι αλλαγές στο περιβάλλον διενέργειας πλειστηριασμών ενδέχεται να προκαλέσουν δοκιμασίες»

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης και σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις εγχώριων αναλυτών, οι τελευταίες συνεδριάσεις έχουν βελτιώσει σημαντικά την ψυχολογία των ενεργών παικτών και οι βασικοί δείκτες δείχνουν να δίνουν συνεχόμενες ανοδικές διαφυγές, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.
Βασικό καταλύτη για την πορεία της Αγοράς, το τελευταίο διάστημα, αποτελεί η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των Ελληνικών ομολόγων, όμως απαραίτητος παράγοντας είναι η διατήρηση του θετικού κλίματος στις Διεθνείς Αγορές.

Για να κινηθεί η Αγορά, άμεσα, προς υψηλότερα επίπεδα, χρειάζεται το Χ.Α. να μην "υποκύψει" στην "εορταστική κόπωση" και να απορροφηθεί η προσφορά από όσους προχωρούν σε κινήσεις κατοχύρωσης σημαντικών βραχυπρόθεσμων κερδών.

Αν πραγματοποιηθούν τα ανωτέρω, θα δημιουργούν οι προϋποθέσεις για "January effect", πάντα υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν "αντίρρηση" οι Διεθνείς Αγορές.

Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, ασφαλώς και ξεχώρισε το +5,67% για την ΔΕΗ, με την μετοχή της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού να συμπληρώνει και τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Έχει ισχυροποιηθεί η στήριξη στα 1,72 ευρώ, όμως αν ο τίτλος θέλει να ελπίζει σε κάτι σημαντικά καλύτερο, καλείται να δώσει ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 2,12 ευρώ. Η πρώτη στήριξη στα 1,98 ευρώ.

Επιστροφή των αγοραστών στην Μυτιληναίος (+1,13%). Τα 9,10 ευρώ αποτελούν την κοντινή αντίσταση και τα 9,30 ευρώ την κύρια. Μία κατοχύρωση του τελευταίου μπορεί να δώσει συνέχιση. Τα 8,80 - 8,65 ευρώ προσφέρουν πολύ σημαντική στήριξη.

Τέσσερις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για τον ΑΔΜΗΕ (+5%). Το κλείσιμο υψηλότερα των 1,93 ευρώ έδωσε ημερήσιο αγοραστικό σήμα, με την επόμενη αντίσταση να εντοπίζεται στα 2,11 ευρώ.

Συνεχίστηκε η κινητικότητα στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, έστω και αν δεν ήταν λίγοι αυτοί που περίμεναν μεγαλύτερη συμμετοχή στις τάξεις των θετικών πρωταγωνιστών ημέρας, καθώς απομένουν μόλις επτά συνεδριάσεις για την ολοκλήρωση της χρηματιστηριακής χρονιάς.

Χωρίς αμφιβολία, για μία ακόμα συνεδρίαση ξεχώρισε ο κλάδος Υγείας. Το Υγεία (+8,48% και τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση) "οδήγησε την κούρσα" δίνοντας αντανακλαστικά κέρδη και στην MIG (+18,24% και πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση), όμως το "φίνις" του Ιασώ (+19,29% και τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση) ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακό, στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης. Μετά και το σημερινό κλείσιμο, η κεφαλαιοποίηση του Υγεία διαμορφώνεται στα 191,694 εκατ. ευρώ και του Ιασώ στα 100,343 εκατ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα, πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για Βιοτέρ (+19,38%) και Χατζηκρανιώτη (+14,07%) και οι δύο τίτλοι με ελάχιστες συναλλαγές, επιμένουν πλαγιοανοδικά οι Παπουτσάνης (+4,20%) και ΕΛΤΕΧ Άνεμος (+3,09%), ενώ επέστρεψαν οι αγοραστές στην Space (+4,10%), με τον τίτλο να επαναπροσεγγίζει τα υψηλά τρέχοντος έτους, που είναι και πολυετή υψηλά.

Ακόμα μία συνεδρίαση που βελτίωσε τα τεχνικά δεδομένα, για τους βασικούς δείκτες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Για τον Γενικό Δείκτη και σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, θεωρείται μείζονος σημασίας το κλείσιμο υψηλότερα των 771 μονάδων, κάτι που δημιουργεί προϋποθέσεις κίνησης προς τις 800 και 835 μονάδες.
Σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, ο Δείκτης άφησε πίσω του τις 779 μονάδες (το 50% του πτωτικού κύματος από τις 860 μέχρι τις 700 μονάδες) και έχει μπροστά του το "gap" στις 789,5 μονάδες και την ισχυρότατη αντίσταση στις 799 μονάδες.

Η πρώτη στήριξη στις 762 μονάδες (απλός ΚΜΟ 200 ημερών), η αμέσως επόμενη στις 744 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών) και το τελευταίο "οχυρό" των αγοραστών στις 737 - 723 μονάδες.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+1,91%) και σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα, η υπέρβαση των 2031 μονάδων, ανοίγει τον δρόμο για κίνηση προς το "gap" των 2079 μονάδων, που θεωρείται εξαιρετικά ισχυρή αντίσταση. Πρώτη στήριξη στις 2006 μονάδες (απλός ΚΜΟ 200 ημερών) και αμέσως επόμενη στις 1984 - 1977 μονάδες.

Tι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Ο Τραπεζικός κλάδος συνέχισε με υπεραπόδοση, καταφέρνοντας να γυρίσει από μεγάλες απώλειες, σε μικρά κέρδη από αρχές έτους" επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Το μεγάλο γύρισμα στον κλάδο μας δείχνει ότι δεν πρέπει απλά να λαμβάνουμε υπ΄ όψιν τις "short" θέσεις από μεγάλα funds, επειδή στο παρελθόν κέρδισαν. αλλά να παρακολουθούμε στενά τις τεχνικές κινήσεις.

Η άνοδος των ομολόγων βοηθάει σημαντικά τον Τραπεζικό κλάδο και εν γένει Αγορά και Οικονομία.

Παρακολουθούμε στενά την Αγορά ομολόγων, γιατί πολλές φορές μας δείχνει πιο καθαρά την "μεγάλη εικόνα" στην Αγορά. Το τεχνικό μεσοπρόθεσμο κομμάτι που τόσο δώσαμε σημασία είχε δίκιο, μιας και συντήρησε την πολύ σημαντική ζώνη του 700 που είχαμε ορίσει και μηνιαίο "stop" σε κλείσιμο, ενώ η υπέρβαση των 771 μονάδων μας έδωσε και εβδομαδιαίο αγοραστικό σήμα.

Η βιαστική πτώση του δεκαετούς ομολόγου μας δείχνει ότι το πιο πιθανό είναι πολύ σύντομα να δοκιμάσουμε εκδόσεις, σε πολύ δελεαστικά επίπεδα σε σχέση με τα τελευταία, χρόνια μιας και είμαστε σε τιμές του 2010.

Με την καινούργια χρονιά και το πρώτο Eurogroup περιμένουμε την ολοκλήρωση της γ΄ αξιολόγησης, γεγονός που μπορεί να φέρει αναβαθμίσεις τόσο στην Οικονομία, όσο και σε εταιρείες ξεχωριστά.

Όλα δείχνουν πως το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από την στιγμή που το χρέος δύσκολα θα “κουρευτεί”, ενώ η απότομη πτώση του spread μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερους δανεισμούς από τις Αγορές, με σκοπό να κλείσει το χρέος απέναντι στο ΔΝΤ.

Αν προχωρήσουν οι Ιδιωτικοποιήσεις και οι Μεταρρυθμίσεις, πιθανότατα να μπορέσουμε να πιάσουμε μεγάλους στόχους σε ανάπτυξη τα επόμενα δύο χρόνια, αν και δεν καταφέραμε να ενταχθούμε στο "QE", που τόσο σημαντικό ήταν για την Οικονομία.

"Μόλις 7 συνεδριάσεις έμειναν για το κλείσιμο έτους και το κλείσιμο των βιβλίων από τους Έλληνες Θεσμικούς, με ότι μπορεί να σημαίνει για τα χαρτοφυλάκια που οι εγχώριοι Θεσμικοί διατηρούν αυξημένες θέσεις", τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μοναδική "κόκκινη παραφωνία" τον Κορεάτη Kospi (-0,01%) ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, με τα μεγαλύτερα κέρδη για τον Nikkei (+1,55%).

Θετικός βηματισμός στην Ευρώπη, προς νέα ρεκόρ δείχνουν να βαδίζουν οι δείκτες στην Wall Street.
Υποχωρεί το Δολάριο, δίνοντας κέρδη σε Πετρέλαιο, Χρυσό και Ευρώ.

Ξεκινώντας από την Ασία, αύξηση κατά $8,4 δισ. κατέγραψαν τον Οκτώβριο τα holdings Αμερικανικών ομολόγων και άλλων τίτλων των ΗΠΑ, που διαθέτει η Κίνα, με αποτέλεσμα η Χώρα να παραμένει ο μεγαλύτερος Κάτοχος Αμερικανικού χρέους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, η Κίνα κατέχει Αμερικανικό χρέος ύψους $1,19 τρισ.

Ερχόμενοι στην Ευρώπη, στην αναβάθμιση της Οικονομίας της Πορτογαλίας σε "ΒΒΒ", από "ΒΒ+" προηγουμένως προχώρησε ο Οίκος αξιολόγησης της Fitch, ενώ διατήρησε σταθερό το outlook.

Όπως αναφέρει η Fitch "το ακαθάριστο Δημόσιο χρέος αναμένεται να μειωθεί περισσότερο από 3% του ΑΕΠ φέτος, κάτω από το 127% του ΑΕΠ. Αυτή θα είναι η πρώτη μείωση του δείκτη μετά την κρίση".
Επιπλέον η Fitch προβλέπει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα συρρικνωθεί στο 1,4% του ΑΕΠ το 2017, από 2% το 2016 και 7,2% το 2014.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προειδοποίησε τις Τράπεζες που εδρεύουν στο Λονδίνο "να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα σχέδια μετεγκατάστασης, για να αποφύγουν τη δημιουργία κενών γραφείων στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά το 'Brexit".

Η ΕΚΤ δήλωσε ότι "το επίκεντρο, τώρα, μετατοπίζεται από τις προπαρασκευαστικές εργασίες, στηνεφαρμογή της πολιτικής, καθώς οι δείκτες μετρούν αντίστροφα, μέχρι την επίσημη έξοδο της Βρετανίας από το Μπλοκ στα τέλη Μαρτίου 2019, σύμφωνα με τον κατάλογο των προτεραιοτήτων του Τραπεζικού Εποπτικού Φορέα για το επόμενο έτος, που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Στην "άλλη πλευρά του Ατλαντικού", η εμπιστοσύνη των Κατασκευαστών στις ΗΠΑ πραγματοποίησε άλμα το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον δείκτη της Εθνικής Ένωσης Κατασκευαστών Κατοικιών (National Association of Home Builders). Ο δείκτης της NAHB σημείωσε άνοδο πέντε μονάδων, στις 74 μονάδες.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαοχτώ ετών. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος στις 70 μονάδες.

«Επιστροφή» στο ΧΑ

Νέα, υψηλότερη τιμή - στόχο για τη μετοχή της Grivalia, στα 10,7, από 10,5 ευρώ δίνει η Euroxx σε έκθεσή της, στην οποία διατηρεί σύσταση "overweight" για τον τίτλο.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι στο τρίτο τρίμηνο ο τζίρος της εταιρείας ήταν ισχυρός, παρά την αδύναμη κερδοφορία, με το επενδυτικό πλάνο του ομίλου να παραμένει άθικτο. Παράλληλα, προχωρά σε μειώσεις των προβλέψεων για τα κέρδη ανά μετοχή της εισηγμένης κατά 5% - 12% ετησίως ως το 2019.

Από εκεί και πέρα, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 767,43 (-0,04%) και 785,06 μονάδων (+2,25%), στις 17.00 βρέθηκε στις 783,66 μονάδες (+2,07%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 783,76 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 2,08%.

Ο τζίρος υποχώρησε στα 70 εκατ., από τα οποία τα 7 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΠΑΠ, ΦΦΓΚΡΠ, ΙΑΣΩ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ), ενώ ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, απέσπασαν το 51% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΕΤΕ, ΑΔΜΗΕ, ΒΙΟ, ΕΕΕ, ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΣΑΡ, ΦΦΓΚΡΠ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισε η ΓΕΚΤΕΡΝΑ και στο υψηλό οι ΑΔΜΗΕ, Ελ. Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, Σαράντης και Αεροπορία Αιγαίου.

Ικανοποιητική η τελική εικόνα με 74 ανοδικές μετοχές, έναντι 27 πτωτικών, ενώ για 12 τίτλους τα ημερήσια κέρδη ξεπέρασαν το 7%.

Η εικόνα στο ΧΠΑ

Έντονα ανοδικά ξεκίνησε η εβδομάδα και στην Αγορά Παραγώγων, με αισθητή μείωση των συναλλαγών τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (60.453 συμβόλαια).

Στα 5.378 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 5.281 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Ιανουάριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.033, 1.031 για τον Ιανουάριο και 2 για τον Φεβρουάριο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 2.036,75) κινήθηκε μεταξύ 1.999 και 2.040 μονάδων και έκλεισε πολύ κοντά στην θεωρητική του τιμή, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Μειώθηκε ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (67.000 Αεροπορία Αιγαίου, 9.875 Intralot, 60.000 Πειραιώς), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (12.697), Εθνική (25.171), MIG (6.735), Alpha Bank (5.148), Πειραιώς (6.022), ΔΕΗ (566), Μυτιληναίο (406), ΟΤΕ (552), Viohalco (301), ΑΔΜΗΕ (346), Ελ. Πετρέλαια (174), Cenergy (400), ΟΠΑΠ (141), Ελλάκτωρα (324), Intralot (453), Τρ. Αττικής (459).

Οι περισσότερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Μάρτιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 55.335, Eurobank 58.947, Εθνική 154.586, Alpha Bank 36.758, Viohalco 10.539, Μυτιληναίο 10.168 και Πειραιώς 15.921.

Ας σημειωθούν τα 81 δικαιώματα αγοράς για τον ΟΤΕ, λήξεως Φεβρουαρίου, με τιμή εξάσκησης τα 12,00 ευρώ, αλλά και τα 300 δικαιώματα πώλησης για την Εθνική, λήξεως Μαρτίου, με τιμή εξάσκησης τα 0,30 ευρώ.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

 

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 6.122.788 τεμ., (από 5.948.460 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Εθνική 110.646.222 τεμ. (108.966.222), Πειραιώς 8.543.137 τεμ. (8.543.137), ΔΕΗ 2.238.751 τεμ. (2.264.412) και Eurobank 21.193.956 τεμ. (20.056.548).


(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v