Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπαθεί για υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 790 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης, με τις τραπεζικές μετοχές να συνεχίζουν ανοδικά και τις Εθνική-Eurobank να ξεχωρίζουν. Πιέσεις για ΔΕΗ, Coca Cola. Σε ποιες μετοχές καταγράφεται κινητικότητα.

Προσπαθεί για υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Από λίγο χαμηλότερα επίπεδα έχει ξεκινήσει η συνεδρίαση στη Φρανκφούρτη, με τον DAX να υποχωρεί προς τις 13.020 μονάδες, σε συνέχεια των προηγούμενων δύο ημερών με αρνητικό πρόσημο.

Σε διαφορετική κατεύθυνση και σήμερα η Αθήνα, καθώς μετά τα πρώτα πέντε λεπτά, οι αγοραστές έφεραν βασικούς δείκτες και μετοχές σε λίγο υψηλότερα επίπεδα.

Το άνοιγμα της συνεδρίασης ήταν, όπως αναμενόταν, διερευνητικού χαρακτήρα, με συνέπεια ο ΓΔ να υποχωρήσει έως 0,18%, για να αναλάβουν στη συνέχεια οι αγοραστές.

Νωρίτερα ο ΓΔ ενισχυόταν κατά 0,20%, με ζητούμενο να κρατήσει για σήμερα σε κλείσιμο τις 785 μονάδες. Για τους long, ζητούμενο είναι να γραφούν τιμές πάνω από τις 795 μονάδες.

Κλάδος-κλειδί και σήμερα ο τραπεζικός, που θα πρέπει να κινηθεί πάνω από 875 μονάδες σε κλείσιμο, προκειμένου να παραμείνει ενεργή η βραχυπρόθεσμα ανοδική τάση.

Για τον κλαδικό δείκτη, σημειώνεται ένα ανοδικό σερί επτά συνεδριάσεων, που ως σημείο στήριξης έχει πλέον τις 855 μονάδες.

Πιο ήπια η εικόνα στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, με τον FTSE 25 να «θέλει» ένα κλείσιμο τουλάχιστον πάνω από 2.055 μονάδες.

Μετοχή-οδηγός για τον κλάδο η Εθνική, με σημείο αναφοράς το 0,31 ευρώ και πιο επιθετική η Πειραιώς.

Πιέσεις στη μετοχή της ΔΕΗ μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων από την επιχείρηση.

Κινητικότητα στον κλάδο της Υγείας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ επενδυτικό ενδιαφέρον σημειώνεται και για μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ αλλά και Μυτιληναίο, Βιοχάλκο, Motor Oil.

Στις 11:15 ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 4,4 εκατ. ευρώ. 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v