Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Αναμονή στις 790 μονάδες

Σε στενό εύρος η κίνηση για τον Γενικό Δείκτη, με τον τζίρο να «κατεβάζει στροφές» παραπέμποντας σε συντήρηση δυνάμεων, λίγο πριν τις αργίες. Ξεχωρίζουν Εθνική - Eurobank από το τραπεζικό ταμπλό. Πιέσεις για Coca Cola και ΔΕΗ.

ΧΑ: Αναμονή στις 790 μονάδες

Στην Ευρώπη, οι εκλογές στην Καταλονία και η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για την προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης στη Γερμανία μονοπωλούν την προσοχή των traders.

Στην Αθήνα, στο ΧΑ, θέμα της ημέρας η παρέμβαση της ΤτΕ, που εισηγείται «προληπτικό πρόγραμμα στήριξης» για έξοδο στις αγορές.

Συνεδρίαση με μειωμένες συναλλαγές και ανάλογο τζίρο από Φρανκφούρτη μέχρι Αθήνα, ενώ θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το ότι αύριο Παρασκευή η συνεδρίαση στο Λονδίνο θα είναι συντομότερη, καθώς θα ολοκληρωθεί στις 14:30 (ώρα Ελλάδος), με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη ροή εντολών/συναλλαγών από τα μεγάλα σπίτια που εδρεύουν/ενεργούν από την αγγλική πρωτεύουσα.

Περισσότερο σε συντήρηση δυνάμεων και κεκτημένων παραπέμπει η μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς, με τους πωλητές - αγοραστές προσεκτικούς και χωρίς να αναλαμβάνουν ρίσκο για κίνηση είτε πάνω από τις 799 είτε χαμηλότερα προς τις 780 μονάδες, δύο σημεία/τιμές που οριοθετούν το βραχυπρόθεσμο εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη.

Νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης συντηρούνταν σε στενό εύρος μόλις 5 μονάδων (787-792 μον., με τον Δείκτη Τραπεζών στις 861-876 και με τον FTSE25 μεταξύ 2.941-2.054 μονάδων.

Η αξία των συναλλαγών σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα του μέσου όρου εβδομάδος (με βάση και τη χθεσινή συνεδρίαση), όπως και των αμέσως δύο προηγούμενων και πολύ κοντά στο μ.ο. της τελευταίας εβδομάδας συσσώρευσης πριν την ανοδική αντίδραση της αγοράς.

Συναλλαγές/τζίρος περισσότερο κοντά στα... εορταστικά δεδομένα, απομένει η αυριανή συνεδρίαση (και αυτή... μισή λόγω Λονδίνου) για τα Χριστούγεννα και 1+3 για την ολοκλήρωση του 2017.

Με βάση τις τρέχουσες τιμές, για τον ΓΔ, η ετήσια απόδοση διαμορφώνεται στο 22,91%, για τον ΔΤΡ στο 3,77% και για τον FTSE25 στο 19,8% από την αρχή του έτους.

Το 41% του μέτριου τζίρου έχει πραγματοποιηθεί στις τράπεζες, περισσότερες συναλλαγές σε Εθνική και Eurobank, μεγαλύτερος τζίρος στην Εθνική. Στα 0,3052-0,3168 ευρώ η μετοχή-οδηγός της ΕΤΕ, εντός του δικαιολογούμενου εύρους διακύμανσης.

Από τις μη τραπεζικές μετοχές, κινητικότητα σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, FF Group, MIG αλλά και Grivalia, TITAN, Motor Oil, Jumbo, Coca Cola, Lamda Development.

Στη μετοχή της τελευταίας έχουν γίνει συναλλαγές σχεδόν 300 χιλιάδων ευρώ, με αφορμή κυρίως το Προεδρικό Διάταγμα (για το project του Ελληνικού).

Στις 13:40 ο τζίρος στα 20,6 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v