Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσο βαρίδι θα γίνει η Folli Follie για το ΧΑ

Το δεύτερο limit down για την Folli Follie, οι ισχυρές πιέσεις στη ΔΕΗ (-10%) και οι ρευστοποιήσεις στις τράπεζες έστειλαν στις 810 μονάδες τον ΓΔ. Οι παράπλευρες ζημιές από την πολύκροτη υπόθεση και πως επηρεάσει την πορεία της εγχώριας αγοράς.

Πόσο βαρίδι θα γίνει η Folli Follie για το ΧΑ

Συνεδρίαση που αιφνιδίασε και τους πλέον απαισιόδοξους, παρά το γεγονός ότι οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. ανέκαμψαν αισθητά από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά, καθώς οι εν δυνάμει πωλητές έκαναν με χαρακτηριστική ευκολία το 4Χ4 για Γενικό Δείκτη και κλαδικό δείκτη των Τραπεζών, με τις αθροιστικές απώλειες να φάνουν στο 5,53% και 8,86%, αντίστοιχα.

Και αν θεωρηθεί ότι η σημαντική άνοδος που προηγήθηκε είχε προεξοφλήσει το αποτέλεσμα από τα Τραπεζικά "stress tests" και η σημερινή υποχώρηση του ΟΠΑΠ είχε σαν "άλλοθι" την αποκοπή του υπόλοιπου μικτού μερίσματος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Αγορά πέρασε "ντούκου" τα θετικά πρόσημα των Ευρωπαϊκών Αγορών, αλλά και την αναβάθμιση της Ελληνικής Οικονομίας από την DBRS.

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η συνεχιζόμενη, επιθετική, υποχώρηση της μετοχής της Folli Follie Group, στο ευνοϊκότερο σενάριο θα συνεχίσει να φέρνει μπαράζ από "margin calls", με πρωταγωνιστές τα "μοχλευμένα" χαρτοφυλάκια, συμπαρασύροντας χαμηλότερα και άλλους τίτλους όλου του εύρους των κεφαλαιοποιήσεων, που θα "θυσιαστούν στον βωμό" κλεισίματος θέσεων.

Στο πιο "δύσκολο" σενάριο και μέχρι να αποκατασταθεί η "ορατότητα" της Αγοράς, τίθενται ερωτήματα για τους ισολογισμούς των εισηγμένων, αφού μία εταιρεία και μάλιστα της υψηλής κεφαλαιοποίησης που συμμετέχει σε διεθνείς δείκτες, τίθενται υπό αμφισβήτηση τα στοιχεία που δημοσιεύει.

Σημαντικός αριθμός από επαγγελματίες του χώρου σημειώνουν πως "το θέμα της Folli Follie Group θα συνεχίσει να επηρεάζει το Χ.Α., καθώς δημιουργεί ρήγμα στην εμπιστοσύνη των Επενδυτών με ανυπολόγιστες συνέπειες, την ώρα που όλο και περισσότερες ΑΧΕ (Beta Sec. και IBG, σε πρώτη φάση) θέτουν υπό αναστολή, ή αναθεώρηση τόσο την σύσταση όσο και τους υφιστάμενες τιμές - στόχους, για την μετοχή.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ο τίτλος ξεκίνησε την συνεδρίαση στο απόλυτο όριο πτώσης των 7,52 ευρώ (-29,98%), στην διάρκεια έδωσε μία αντίδραση μέχρι τα 8,80 ευρώ (-18%), για να επιστρέψει και να ολοκληρώσει την συνεδρίαση στο χαμηλό ημέρας, διακινώντας 2046464 τεμ. και έχοντας σαν ανεκτέλεστο προς πώληση 394582 τεμ.

Υποσημειώστε ότι σε μόλις δύο συνεδριάσεις, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έχει μειωθεί κατά 524 εκατ. ευρώ, ενώ οι τιμή έχει γυρίσει σε επίπεδα Σεπτεμβρίου 2012 (!)

"Φως" στην υπόθεση της ΦΦΓΚΡΠ προσπάθησε να ρίξει το ρεπορτάζ των Χρ. Κίτσιου και Πέννυς Κούτρα. Από την άλλη, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της Χρηματιστηριακής Αγοράς εν γένει, ανακοίνωσε σειρά κινήσεων

"Η ευφορία στο κλείσιμο των Διεθνών Αγορών της Παρασκευής και η επισημοποίηση της θετικής έκβασης των 'stress tests' είναι πιθανό να κινητοποιήσουν τους αγοραστές στη σημερινή συνεδρίαση. Ερωτηματικό παραμένει αν η Folli-Follie θα παραμείνει στη διαπραγμάτευση μέχρις ότου ξεκαθαρίσει η εικόνα" ανέφερε στις πρωινές εκτιμήσεις της η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

"Τα 'τεστ αντοχής' των Τραπεζών δείχνουν να ικανοποιούν για τώρα, αλλά το ζήτημα της FF Group αποτελεί πλήγμα στην εμπιστοσύνη του Θεσμού της Αγοράς και τις προεκτάσεις του ενδεχομένως θα τις βρούμε μπροστά μας. Μόνο με μία άμεση 'κατάσβεση' μπορούμε να αποφύγουμε τις μεσομακροπρόθεσμες συνέπειες και κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται. Ενδεχόμενη περαιτέρω διαφοροποίησή του Χ.Α, από την πορεία των Διεθνών Αγορών τις επόμενες ημέρες, θα είναι μάλλον ανησυχητική" τόνιζε στο πρωινό της report η Merit Investment Sec.

"Δεν ξέρουμε αν επιλεγμένα 'χαρτιά' του FTSE25 καταφέρουν να ισορροπήσουν την Αγορά, όμως το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη κάτω από το 821 μας δίνει ημερήσια έξοδο" υποσημειώνει το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Παίρνοντας τις ειδήσεις που ακολούθησαν την συνεδρίαση της Παρασκευής με την χρονική τους σειρά και πλην αυτών που αφορούσαν τα αποτελέσματα από τα Τραπεζικά "τεστ κοπώσεως", ασφαλώς η είδηση που ξεχώρισε ήταν αυτή που αφορούσε την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, από την DBRS σε "Β" από "CCC", διατηρώντας το θετικό outlook.

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ξεκίνησε με ανοδικές διαθέσεις και με κύριο εκφραστή τον Τραπεζικό κλάδο, ο δείκτης του οποίου βρέθηκε να "σκαρφαλώνει" μέχρι τις 984,25 μονάδες (+2,40%).

Όμως ο τζίρος του πρώτου ημιώρου (14 εκατ.) αλλά και της πρώτης ώρες συναλλαγών (24,2 εκατ.) "μαρτυρούσε" ότι "διορατικά χαρτοφυλάκια" προχωρούσαν σε ρευστοποιήσεις με ιδιαίτερη ευκολία, εκμεταλλευόμενα το ανοδικό ξεκίνημα και μόλις οι Τραπεζικές μετοχές "παρέδωσαν" τα πρωινά θετικά πρόσημα, σύσσωμο το ταμπλώ υψηλής κεφαλαιοποίησης κινήθηκε προς χαμηλότερα επίπεδα, με αποτέλεσμα στα χαμηλά ημέρας να μην υφίσταται τίτλος, που να διασώζεται, έστω, αμετάβλητος (!)

Έτσι, ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 934,71 μονάδες, στις 17.00 είχε αναρριχηθεί μέχρι τις 940,32 (-2,17%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 939,73 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 2,23%.

Για τα χαρτοφυλάκια που κινούνται με γνώμονα τις τεχνικές ενδείξεις, σε περίπτωση κλεισίματος χαμηλότερα των 921 μονάδων, απαιτούνται άμεσες κινήσεις "stop loss".

Για τις επιμέρους, Δεικτοβαρείς Τραπεζικές μετοχές, οι επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται για την Alpha Bank (-0,78%) στα 2,00 ευρώ, για την Εθνική (-3,35%) που έκλεισε πάνω στην στήριξη των 0,30 ευρώ, αλλά δοκίμασε και χαμηλότερα επίπεδα τιμών, στα 0,29 - 0,288 ευρώ, για την Eurobank (-2,26%) στα 0,93 ευρώ και για την Πειραιώς (-3,88%) στα 3,12 ευρώ.

Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, μόνιμα με αρνητικό πρόσημο κινήθηκε ο τίτλος του ΟΠΑΠ (-4,05% και κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας), που έχει σαν "άλλοθι" ότι από σήμερα η μετοχή διαπραγματευόταν χωρίς το μέρισμα χρήσης 2017, €0,30 ανά μετοχή, από το οποίο θα παρακρατηθεί ο αναλογούν φόρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (καθαρό ποσό: €0,255 ανά μετοχή).

Σημαντικές βοήθειες, πλην της ΕΕΕ (+0,61%) στους βασικούς δείκτες του Χ.Α., αποτρέποντας τα χειρότερα, έδωσαν οι Viohalco (+1,27%), Jumbo (+1,09%) και ΟΤΕ (+1,57%), όμως αυτό δεν αποτελεί ιδιαίτερα ενθαρρυντική ένδειξη για την συνέχεια, καθώς ο τίτλος της Viohalco ερχόταν από δύο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, της Jumbo από τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές και ο τίτλος του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών, από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

"Σαμπάνιες θα πρέπει να ανοίγουν" στην Lansdowne Partners (έχει μεγάλη "short" θέση στην ΔΕΗ), καθώς ο τίτλος συμπλήρωσε και τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, σήμερα με ένα "μεγαλοπρεπές" -10,09%, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε φθάσει και στο -12,20%.

Η μετοχή υποχωρεί σε χαμηλά 4μηνου και αν χάσει και την ζώνη στήριξης των 2,26 - 2,22 ευρώ, πολύ δύσκολα θα κρατήσει η επόμενη στήριξη στα 2,05 ευρώ και ο τίτλος δεν θα αναζητήσει τιμές μεταξύ των 1,92 - 1,75 ευρώ. Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση στα 533,6 εκατ.

Κατεβαίνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, από σήμερα και κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφασίστηκε η αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της Αλουμύλ (-13,28%).

Από εκεί και πέρα και ξεκινώντας από τους λίγους θετικούς πρωταγωνιστές, τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε ο Fourlis (+0,17%), αντέδρασε στην τελευταία πλαγιοκαθοδική κίνηση η Cenergy (+3,77%), ενώ απόλυτη ενδεικτική είναι η ατάκα παλαιού παράγοντα της Αγοράς σύμφωνα με την οποία "Αυτά που κάνουν στο ταμπλώ Mermeren (+29,82%) και Ικτίνος (+5,87%), ξαναφέρνουν τον Κόσμο στα Γήπεδα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση σε νέα ιστορικά υψηλά, ενώ η στήλη είχε επισημάνει και αναφέρει εγκαίρως το μεγάλο ενδιαφέρον Ξένων διαχειριστών, στην πρόσφατη παρουσίαση εταιρειών μεσαιομικρής κεφαλαιοποίησης, για τα μεγάλα περιθώρια κερδών τα οποία δουλεύουν οι εταιρείες Μαρμάρου (!)

Από την άλλη πλευρά, πέντε πτωτικές και μία αμετάβλητη, στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις συμπλήρωσε ο Δρομέας (-3,85%), πέντε οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την ΕΛΧΑ (-0,92%), τέσσερις οι συνεχόμενες πτωτικές για Ιντρακόμ (-5%) και Κέκροπα (-6,21%), τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές για Ιασώ (-7,87%) και Σελόντα (-3,41%), ενώ πήρε καθοδική ρότα η Τρ. Αττικής (-8,26%).

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερα σχόλια για την τεχνική εικόνα των βασικών δεικτών, καθώς, σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, η απώλεια των 821 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη και των 2118 μονάδων για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-1,17%), έδωσαν σήμα εξόδου (!)

Αμέσως επόμενες στηρίξεις, οι 2062 μονάδες για τον FTSE25 και οι 800 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Ο Τραπεζικός κλάδος πέρασε τα 'stress tests' γεγονός θετικό για το μέλλον του, μιας και επανέρχεται, έστω και με αργούς ρυθμούς, η αξιοπιστία απέναντί του" αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Είναι πολύ νωρίς για να νιώσουμε πλήρη ασφάλεια, παρόλα αυτά είναι ένα γεγονός θετικό για τον κλάδο, αλλά και για την Οικονομία. Πλέον ο Τραπεζικός κλάδος μπορεί πιο εύκολα να αναζητήσει κεφάλαια, αλλά και να αυξήσει την πραγματική δουλειά του που είναι ο δανεισμός σε Επιχειρήσεις και Ιδιώτες.

Το θέμα χρέος είναι πολύ πιο σημαντικό, τόσο για την Οικονομία όσο και για τον Κλάδο και ελπίζουμε σύντομα και μετά από αρκετά χρόνια αναμονής, να βρεθεί μία λύση. Φυσικά το ότι ο Κλάδος πέρασε τα tests δεν σημαίνει ότι τελείωσαν οι κίνδυνοι του. Χρειάζεται σημαντικό συμμάζεμα των "κόκκινων" δανείων αν θέλουν να μην παρουσιάσουν προβλήματα στο μέλλον.

Το θέμα ΦΦΓΚΡΠ "τραυμάτισε" σημαντικά τον Θεσμό, μιας και πλέον μειώνεται η αξιοπιστία απέναντι στις εταιρείες, αλλά και τον έλεγχο αυτών τόσο από τις Ελεγκτικούς Οίκους, όσο και από τις Αρχές. Δεν μιλάμε για μία μικρή εταιρεία, αλλά για μία από τις μεγαλύτερες στον Ελληνικό χώρο. Θυμίζουμε πως πέρυσι τέτοια εποχή είχε φτάσει σε κεφαλαιοποίηση 2 δισ. ενώ πλέον είναι κοντά στα 500 εκατομμύρια.

Είναι νωρίς ακόμα να εκτιμήσουμε το μέγεθος της εικόνας και την συνολική αλήθεια, ενώ μιλάμε για μία εταιρεία δεκαετιών, κάτι που πρέπει να μας κάνει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αργήσει να "συνέλθει" μέχρι να έλθουν στο φως όλα τα στοιχεία, κάτι που μας αναγκάζει να την βγάλουμε από τις επιλογές μας και να την αντικαταστήσουμε από την μετοχή του ΟΠΑΠ.

Καλό πάντως θα ήταν ο έλεγχος να γίνει με γρήγορους ρυθμούς, αν θέλουμε να αποκατασταθεί γρήγορα η αξιοπιστία στο σύστημα.

Μεσοπρόθεσμα παραμένουμε αισιόδοξοι όσο ο Γενικός Δείκτης συντηρείται πάνω από το πρόσφατο 767.
Μένει να δούμε αν το επόμενο διάστημα μας επιφυλάσσει μία λύση στο χρέος, γεγονός που θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα για την Ελληνική Οικονομία, τον Τραπεζικό κλάδο αλλά και την προοπτική των Εταιρειών.

"Οι εταιρείες, με τα αποτελέσματά τους δείχνουν πως σταδιακά ανακάμπτουν και αν η Οικονομία ξεκινάει μία ανοδική κίνηση, μπορούν να βελτιωθούν με πιο γρήγορους ρυθμούς" εκτιμά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού. Τα μεγαλύτερα κέρδη για τον Shanghai Composite (+1,48%) και οι μεγαλύτερες απώλειες για τον δείκτη Kospi (-1,04%).

Θετικός ο βηματισμός στην Ευρώπη, αλλά και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Νέα κέρδη για το Πετρέλαιο, πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος κινούνται Ευρώ και Χρυσός.

Ξεκινώντας από την Ευρώπη και σύμφωνα με την ΕΚΤ, "οι προστατευτικοί δασμοί από τις ΗΠΑ, τους τελευταίους μήνες, είχαν μόνο μία μικρή επίπτωση στην Παγκόσμια Οικονομία αλλά μία σημαντική κλιμάκωση των εντάσεων θα μπορούσε να εκτροχιάσει το Παγκόσμιο Εμπόριο. Τα αντίποινα και ο ολοκληρωτικός Εμπορικός πόλεμος θα μπορούσαν να αυξήσουν τις τιμές εισαγωγής, τα κόστη παραγωγής, να μειώσουν την αγοραστική δύναμη των Νοικοκυριών, να επηρεάσουν αρνητικά την κατανάλωση, τις επενδύσεις και την απασχόληση. Ως απάντηση στην μεγαλύτερη αβεβαιότητα, οι Επενδυτές θα μπορούσαν, επίσης, να μειώσουν την έκθεσή τους στις μετοχές και να ζητήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση για τον κίνδυνο. Η υψηλότερη αβεβαιότητα θα μπορούσε να μεταδοθεί ευρύτατα και να προστεθεί στη μεταβλητότητα των Παγκόσμιων Χρηματοπιστωτικών Αγορών. Μακροπρόθεσμα, ο προστατευτισμός θα ρίξει το βάρος του στην παραγωγικότητα και θα επηρεάσει αρνητικά την πιθανή ανάπτυξη της Οικονομίας".

Τα funds που επενδύουν σε ομόλογα Αναδυόμενων Αγορών υπέστησαν δύο διαδοχικές εβδομαδιαίες εκροές κεφαλαίων, για πρώτη φορά από το 2016, καθώς η άνοδος του Δολαρίου δημιουργεί φόβους για την δυνατότητα των εταιρειών να αποπληρώσουν χρέη σε Δολάριο.

Σύμφωνα με στοιχεία της "EDFR Global", "οι Επενδυτές απέσυραν $1 δισ. από τα ομόλογα Αναδυόμενων Αγορών την εβδομάδα που έληξε στις 2 Μαϊου. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες απώλειες από το Φεβρουάριο, ενώ είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους 16 μήνες που η συγκεκριμένη κατηγορία ενεργητικού καταγράφει εκροές για δύο διαδοχικές εβδομάδες".

Επιστροφή στο ΧΑ

Για ένα σημαντικό ορόσημο κάνει λόγο η Goldman Sachs, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των "stress tests" για τις Ελληνικές Τράπεζες.

Ο Οίκος επισημαίνει ότι και οι τέσσερις τράπεζες απέκλεισαν αυξήσεις κεφαλαίου.

"Το αποτέλεσμα του 'stress test' στις Ελληνικές Τράπεζες ευθυγραμμίστηκε με τις προσδοκίες", αναφέρει η Citi σε έκθεσή της.

Από εκεί και πέρα, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με διαθέσεις ανοδικής αντίδρασης αναρριχόμενος μέχρι τις 826,25 μονάδες (+0,29%), όμως από εκεί και πέρα τον έλεγχο της Αγοράς τον πήραν οι εν δυνάμει πωλητές και ο Δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 805,53 (-2,23%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 812,02 (-1,44%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 810,72 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 1,60%.

Ο τζίρος στα 65,4 εκατ., από τα οποία το 1 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΟΗ), ενώ ΦΦΓΚΡΠ, ΑΛΦΑ και ΕΤΕ απέσπασαν το 49,5% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το θετικό πρόσημο οι ΑΡΑΙΓ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, ΦΦΓΚΡΠ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι Grivalia, Folli Follie Group, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ.

Κακή η τελική εικόνα με 41 ανοδικές μετοχές, έναντι 74 πτωτικών, ενώ 14 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με απώλειες μεγαλύτερες του 6%.

-----ΧΠΑ

Με συνεδρίαση σημαντικών απωλειών ξεκίνησε η νέα εβδομάδα και στην Αγορά Παραγώγων, με ευδιάκριτη αύξηση των συναλλαγών στο συμβόλαιο του δείκτη και αισθητή μείωση στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (62.362 συμβόλαια).

Στα 8.419 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 8.691 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Μάιος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 4.215, 3.750 για τον Μάιο και 465 για τον Ιούνιο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 2.107,5) κινήθηκε μεταξύ 2.090 και 2.135 μονάδων και γύρισε σε υπερτίμηση 0,10, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (8.277 Folli Follie Group, 31.397 ΔΕΗ, 19.376 ΟΤΕ, 529.500 Εθνική), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (9.458), Εθνική (27.217), MIG (4.494), Alpha Bank (6.291), Πειραιώς (5.023), ΔΕΗ (3.115), Μυτιληναίο (280), ΟΤΕ (271), Intralot (1.579), Ελλάκτωρα (410), Ελ. Πετρέλαια (127), ΑΔΜΗΕ (360), Cenergy (198), Τέρνα Ενεργειακή (162), Viohalco (427), ΟΠΑΠ (307), ΕΧΑΕ (139), Folli Follie Group (2.181), ΟΠΑΠ (192).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Ιούνιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 86.346, Eurobank 26.277, Εθνική 148.148, Alpha Bank 23.872, Πειραιώς 16.075, ΔΕΗ 10.819, ΑΔΜΗΕ 10.156, Ελλάκτωρα 11.506, Intralot 10.165.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

          Position Holder                               Name of Issuer                NSP          Date

Lansdowne Partners (UK) LLP
PIRAEUS BANK S.A.
1,80%
2018-04-10
 
 
 
 
Lansdowne Partners (UK) LLP
EUROBANK ERGASIAS S.A.
0,60%
2018-03-23
Marshall Wace LLP
PIRAEUS BANK S.A.
0,81%
2018-04-17
Oceanwood Capital ManagementLLP
 
NATIONAL BANK OF GREECE SA
 
0,70%
 
2018-01-10
 
Lansdowne Partners (UK) LLP
 
PUBLIC POWER CORPORATION SA
 
1,24%
 
2018-04-30
 
Oceanwood Capital Management LLP
 
ALPHA BANK SA
 
0,81%
 
2018-04-04

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 13.789.014 τεμ., (από 13.550.352 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Εθνική 99.361.361 τεμ. (97.851.361), Πειραιώς 17.858.929 τεμ. (17.858.929), ΔΕΗ 5.399.484 τεμ. (5.379.484), Eurobank 23.004.004 τεμ. (23.004.004).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v