Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τις 800 μονάδες το Χρηματιστήριο

Μεγάλες πιέσεις στο ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει πτώση άνω του 2%. Βαριές απώλειες άνω του 10% για τον τίτλο της Folli. Πτωτικό γύρισμα για τραπεζικές μετοχές. Στο limit down οι μετοχές του ομίλου Κόκκαλη. Νέα βουτιά για ΔΕΗ.

Κάτω από τις 800 μονάδες το Χρηματιστήριο

Λιγότερο από μία ώρα κράτησαν οι «ανάσες» στη μετοχή του FF Group, με συνέπεια το γύρισμά της μετά τις 11:20 να παρασύρει μέσα σε 10 λεπτά την πλειονότητα των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. 

Από τις 16 μετοχές του δείκτη, που ήταν σε θετικό πρόσημο στις 11:05, η εικόνα 25 λεπτά αργότερα ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς μόλις πέντε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης διαμορφώνονταν με θετικό πρόσημο. 

Εντονες πιέσεις άνω του 7% καταγράφονται για μια ακόμη συνεδρίαση στον τίτλο της ΔΕΗ, με την J&P Avax να καταγράφει απώλειες 10%, πτώση άνω του 10% εμφανίζει και ο τίτλος της Cenergy, ενώ βουτιά 30% σημειώνουν οι μετοχές Ιντρακόμ και Intralot. Πτώση 27% για τον τίτλο της Intrakat ενώ πτώση 22% σημειώνει και ο τίτλος του Κέκροπα, που συνδέεται με τον όμιλο Κόκκαλη.  

Μέχρι τις 11:05 η εικόνα διαμορφωνόταν με βάση την προσπάθεια ανόδου της μετοχής της Folli Follie, με τους long να δοκιμάζουν υψηλότερα επίπεδα σε τράπεζες και blue chips. 

Μεικτές τάσεις στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με μικρές απώλειες σε Φρανκφούρτη, Παρίσι και οριακή άνοδο στο Λονδίνο. 

Νωρίτερα, ανοδικά αντιδρούσε ο τραπεζικός κλάδος, κάτι που ήταν ζητούμενο για σήμερα, με το 39% του τζίρου να πραγματοποιείται στις μετοχές των 4 συστημικών τραπεζικών μετοχών και το 36% στον κλάδο εμπορίου (δηλαδή στη μετοχή του FF Group). 

Ο ΔΤΡ από τις 947 επανήλθε προς τις 955 μονάδες, με σημείο αναφοράς κατ' αρχάς τις 960 μονάδες. Ευκταίο ένα «κλείσιμο» του κλαδικού δείκτη, έστω και οριακά, πάνω από αυτό το όριο. 

Περισσότερες συναλλαγές στη μετοχή της Εθνικής, μεγαλύτερος τζίρος στην Αlpha Bank, που σε αυτή τη φάση της αγοράς έχει αναλάβει ρόλο οδηγού. 

Ανοδικά η μετοχή του ΟΤΕ, συνεχίζοντας τη χθεσινή αντίδραση -που (υπο)στήριξε τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση-, με τον ΟΠΑΠ να ακολουθεί. Δεδομένης της χθεσινής απόκλισης ΟΤΕ-ΟΠΑΠ, σήμερα ισχυρότερη είναι η αντίδραση για τη μετοχή του ΟΠΑΠ (έως τα 9,46 ευρώ) και ηπιότερη για τον ΟΤΕ (έως τα 11,69 ευρώ). 

Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές/τζίρος πέραν του FF Group και των 4 συστημικών τραπεζών, ακολουθούν Intralot, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Coca Cola, ΔΕΗ, Μυτιληναίο κ.α.

Στις 11:07 η σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 42/22 μετοχές, η καλύτερη μετά τη «βουτιά» της Παρασκευής. 

Μεγαλύτερη άνοδος για ΚΕΚΡΟΨ, ΜΕΡΚΟ, ΙΑΣΩ, Ιντρακάτ, Quest κ.α.  

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v