Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάχη για τις 820 στο Χρηματιστήριο

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται ο Γενικός Δείκτης. «Γύρισμα» για τις τραπεζικές μετοχές, με την Πειραιώς να πιέζεται. Πτώση άνω του 8% για Folli Follie, πιέσεις και για τη μετοχή της ΔΕΗ. Ανοδικά η Coca Cola μετά τα αποτελέσματα Q1.

Μάχη για τις 820 στο Χρηματιστήριο

Με Coca Cola και ξένες αγορές το ΧΑ προς τις 825 μονάδες.

Τα καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο όμιλος της Coca Cola δίνουν από τις πρώτες κιόλας εντολές πλεονέκτημα στους long. Από τα 28,80 ευρώ με σημαντικό ανοδικό χάσμα οι εντολές αγοράς στη δεύτερη «βαρύτερη» μετοχή του χρηματιστηρίου και συναλλαγές έως τα 28,85 ευρώ διαμορφώνεται ένα ποσοστό 3%+ που δίνει το στίγμα του από τα πρώτα κιόλας λεπτά της συνεδρίασης.

Σε ήπια ανοδική τάση τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με ενδεικτική τη νέα μικρή άνοδο του DAX προς το όριο των 13.000 μονάδων, περίπου την ίδια ώρα που τα futures του S&P 500 «δείχνουν» άνοιγμα οριακά στις 2.700 μονάδες. Σε υψηλές τιμές το πετρέλαιο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει κατ' αρχάς βραχυπρόθεσμα, πλην όμως εξασφαλίζοντας ένα έξωθεν υποστηρικτικό περιβάλλον.

Γι' αυτό στα καθ' ημάς, με τη Μαρίνα Μάνη να εστιάζει στις προτεραιότητες της κυβέρνησης με ορίζοντα το Eurogroup της 24ης Μαΐου και στόχο την επίτευξη μίας κατ' αρχάς τεχνικής συμφωνίας μέχρι τότε. Από Δευτέρα πιάνουν δουλειά οι δανειστές, στο διάστημα που η επικεφαλής του SSM θα βρίσκεται Αθήνα, με πλειστηριασμούς και «κόκκινα» δάνεια πολύ ψηλά στην ατζέντα και των δύο.

Η υπεραπόδοση της Coca Cola ωθεί τον ΓΔ προς τον πρώτο στόχο του (οι 833 μον. για σήμερα-αύριο), με τον τραπεζικό κλάδο κατά 0,93% υψηλότερα προς τις 985 μονάδες, καλύπτοντας απόλυτα το έδαφος προς το κάτω όριο των 980 (με τις 1.010 για άνω) του εύρους.

Οπως αναμενόταν -σχετική αναφορά και διάγραμμα στο προσυνεδριακό σχόλιο-, η μετοχή της Eurobank είναι αυτή όπου επιχειρείται η κίνηση από τους long, με προφανή στόχο την επαναφορά προς το 1 ευρώ, την τιμή της τρίτης αμκ. Η στοχοθεσία αφορά το διήμερο Πέμπτης-Παρασκευής, με κρίσιμη τεχνικά την τιμή του 1,01 ευρώ.

Αυξημένες οι συναλλαγές στη Eurobank, όπως και σε Εθνική και δευτερευόντως σε Alpha Bank και Πειραιώς. Ενθαρρυντική η αντίδραση για τη μετοχή της ΕΤΕ προς το 0,3068 ευρώ.

Από τα blue chips, η Coca Cola σαφώς και δίνει τον τόνο, αλλά η σταθεροποίηση για τη μετοχή του FF Group διευκολύνει την κατάσταση όπως η αντίδραση μετοχών όπως η Motor Oil, TITAN, Μυτιληναίος κ.α.

Στη μετοχή του FF Group συναλλαγές γίνονται στο εύρος των 9,06-9,44 ευρώ (περιορίζεται το volatility), η εταιρεία ανακοίνωσε αγορά 30.000 μετοχών, ενώ σημαντικό μέρος της προσφοράς στα χαμηλά «σκουπίστηκε» από την HSBC. Το ενδιαφέρον εστιάζεται για λογαριασμό ποιου (ή ποιων) γίνονταν αυτές οι αυξημένες αγορές.

Προσώρας HSBC και Fosun «μετρούν» ήδη ένα 15%-20% από τα χαμηλά, που αγόρασαν. Για τη μετοχή προέχει ο περιορισμός της μεταβλητότητας, η σταθεροποίηση πάνω από τα 9 ευρώ, καθώς πιθανότατα θα δοκιμασθεί εκ νέου έως 1,5%-2% χαμηλότερα, προτού επιχειρηθεί το επόμενο βήμα. Αλλωστε τα πρώτα ευρήματα/συμπεράσματα από την έρευνα της ΕΥ θα ανακοινωθούν σε βάθος μηνός.

Στη μετοχή της Motor Oil, από την αρχή της συνεδρίασης αγοραστές, στα 19,44-19,68 ευρώ, μετά την επιτυχή υπερκάλυψη της έκδοσης του ομολόγου της Coral.

Σε γενικές γραμμές η συνεδρίαση εξελίσσεται, λίγο ως πολύ, όπως αναμενόταν. By the book.

Στις 37/29 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με αρκετές από τη μεσαία/χαμηλότερη κατηγορία όπως των: Κανάκη, Μινέρβα, ΜΕΡΚΟ, Creta Farms, Κέκροψ, Περσεύς, Παπουτσάνης κ.α.

Για τη συνέχεια να προσεχθούν: η πιθανότατη προσπάθεια επιβεβαίωσης των 820 μονάδων για τον ΓΔ, των 970 για τον ΔΤΡ, το ενδεχόμενο πιέσεων από ΤΙΤΑΝ, ΔΕΗ και ΟΤΕ, ΟΠΑΠ.

Αναλυτικότερα για ΟΤΕ συναλλαγές γίνονται στα 11,43-11,53, με ζητούμενη την επιβεβαίωση των 11,40 -πλέον- ως στήριξης για τη βαρύτερη μετοχή του δείκτη, ενώ για ΟΠΑΠ συναλλαγές πραγματοποιούνται στα 9,385-9,48 ευρώ. Θα δίναμε περισσότερες πιθανότητες για υπεραπόδωση του ΟΤΕ έναντι του ΟΠΑΠ.

Οσον αφορά στους... δείκτες, το 10ετές στα 4,199%, έχοντας νωρίτερα και 4,207% αλλά σε βραχυπρόθεσμα (εβδομαδιαίο) ανοδικό κανάλι, ενώ χθες βράδυ το GREK λίγο πάνω στα 10,19$, τουλάχιστον δεν έχασε τα 10$.

Στις 11:05 είχαν γίνει συναλλαγές για 2,7 εκατ. μετοχές -πάνω από 850 χιλ. στην ΕΤΕ-, με τζίρο στα 2,9 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v