Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια για ανασύνταξη δυνάμεων στο ΧΑ

Κέρδη καταγράφει το ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη στη ζώνη των 820 μονάδων. Ανοδο σημειώνει η μετοχή της Folli Follie. Αγοραστές σε Intracom, Intralot. Mε θετικό πρόσημο Εθνική, ΟΤΕ, Πειραιώς, ΔΕΗ. Απώλειες για Coca Cola, Σαράντη.

Προσπάθεια για ανασύνταξη δυνάμεων στο ΧΑ

Δεύτερη συνεδρίαση, με τους long να επιχειρούν να ανακτήσουν μέρος του χαμένου εδάφους που... υποχώρησε την Παρασκευή-Δευτέρα, με συνέπεια ο Γενικός Δείκτης να διορθώσει έως τις 786,81 μονάδες.

Ψύχραιμες από νωρίτερα οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις χθεσινές εξαγγελίες Τραμπ, με ενδεικτικό το οριακά θετικό 0,02% στις 12.918 μονάδες για τον DAX.

Στα καθ' ημάς, με τις πρώτες κιόλας εντολές η προσοχή στις μετοχές των FF Group και ομίλου Ιντρακόμ. Συντονισμένο άνοιγμα στον τραπεζικό κλάδο, με αγορές υψηλότερα αρχικά στην Alpha Bank και εν συνεχεία στη Eurobank. Από τα 8,62 ευρώ οι πρώτες εντολές στο FF Group σταδιακά προς τα 8,85 ευρώ, βάζοντας δύσκολα στους short και δίνοντας ευχέρεια κινήσεων στους long. Τις κινήσεις των αγοραστών διευκόλυνε και η έμπρακτη στήριξη από τη Fosun, με τον κινεζικό όμιλο -δεύτερο ισχυρότερο μέτοχο- να αυξάνει το ποσοστό του στο 15% του μ.κ. της εισηγμένης.

Από τις 3 μετοχές του ομίλου Ιντρακόμ, οι πρώτες συναλλαγές έγιναν στην Ιντρακόμ, με αγοραστές στα 0,74-0,75 ευρώ, για να ακολουθήσει μετά από 2'-3' η Intralot. Εύλογα η προσοχή του συστήματος στη συγκεκριμένη μετοχή, που άνοιξε με ανοδικό χάσμα και μάρκετ εντολές από το 0,93 ευρώ, δημιουργώντας ένα γρήγορο έως 7,95%, περιορίζοντας έτσι δραστικά τις διαθέσεις όσων ενδεχομένως να ήθελαν να παίξουν short τη μετοχή. Ακολούθησαν εντολές στο εύρος 0,926-0,95 ευρώ, με ισχυρές στηρίξεις σε βάθος (από την πλευρά των αγοραστών).

Εύλογη η προσοχή των traders και στη μετοχή του ΟΤΕ, καθώς λόγω αυξημένου ειδικού βάρους αλλά και ανακοίνωσης αποτελεσμάτων πριν την έναρξη της συνεδρίασης, διευκολύνθηκε το έργο των long traders. Αύξηση 32,5% στα καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο, και στα 50,6 εκατ. ευρώ, με τις συναλλαγές στη μετοχή να πραγματοποιούνται από τα 11,34 έως τα 11,50 ευρώ.

Αρχική εικόνα της αγοράς -στα πρώτα 10'-15' της συνεδρίασης- με τον ΓΔ έως τις 822,18 μονάδες αλλά μετά τις 10:45 οι πρώτες πωλήσεις εκ νέου στη μετοχή του FF Group, που σε συνδυασμό με το έως μείον 1,05% στα 28,20 ευρώ της Coca Cola υποχρέωσαν σε αναδίπλωση τους αγοραστές, με τον ΓΔ να διολισθαίνει προς τις 812 μονάδες. Ωστόσο μετά τις 11:00 οι αγοραστές επανέκαμψαν, τόσο στη μετοχή της Folli όσο και στον Γενικό Δείκτη.

Προφανώς μετά από ένα 3ήμερο έντονων αναταράξεων, αμφισβητήσεων και μεταβλητότητας στα ύψη τόσο η σημερινή όσο οι επόμενες δύο συνεδριάσεις λογικά θα είναι κρίσιμες όσον αφορά στην προσπάθεια επαναφοράς σε ένα σημείο ισορροπίας.

Για τον ΓΔ, οι 797 μονάδες είναι τεχνικά σημείο καμπής, που δεν θα πρέπει να χαθεί σε κλείσιμο μέχρι και την Παρασκευή, προκειμένου να παραμένει σε ισχύ το ανοδικό σενάριο.

Στις 10:55 ο τζίρος ξεπερνούσε τα 2,5 εκατ. ευρώ (λιγότερος σε σχέση με χθες), με το 1,9 εκατ. να έχει αλλάξει χέρια στη μετοχή του FF Group. Σε εκείνο το σημείο της συνεδρίασης η μετοχή υποχωρούσε εκ νέου προς τα 8,21, για να αντιδράσει και πάλι λίγο υψηλότερα. Στο μείον 1,05% ο συγκεκριμένος τίτλος.

Στις 41/21 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v