Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Βάζει «πλάτες» η Coca Cola

Με τη μετοχή της Coca Cola στο +4%, η κίνηση του Γενικού Δείκτη προς τις 820 μονάδες. Θετικά πρόσημα για τις τραπεζικές μετοχές. Πιέσεις για Folli Follie. Το «μαξιλάρι» της αγοράς και τα μηνύματα από τον τζίρο.

ΧΑ: Βάζει «πλάτες» η Coca Cola

Με Coca Cola, τράπεζες και συγκεκριμένα blue chips συντηρείται το θετικό πρόσημο στο ΧΑ και απορροφώνται οι νέες -αλλά ηπιότερες- πιέσεις που ασκούνται στη μετοχή του FF Group.

Με τη μετοχή του μεγαλύτερου σε κεφαλαιοποίηση ομίλου του ΧΑ (στα 10,77 δισ.) να είναι σταθερά στα 28,59-29,14 ευρώ, ο FTSE25 κρατά τις 2.130 μονάδες, ενώ με τη βοήθεια του τραπεζικού κλάδου, ο ΓΔ είχε μόνο ένα 45λεπτο σε αρνητικό έδαφος (12:00-12:45), παραμένοντας έκτοτε σε θετικό έδαφος.

Συναλλαγές και τζίρος σε μέτρια επίπεδα, χαμηλότερα του μέσου όρου εβδομάδας και μακράν από τα μεγέθη των πρώτων συνεδριάσεων τη Δευτέρα και Τρίτη, όταν «βάθαινε» η διόρθωση. Σύμφωνα με χρηματιστές, ο μέτριος τζίρος είναι ενθαρρυντική ένδειξη καθώς παραπέμπει σε αμυντική στάση των traders, σε αναμονή των πωλητών και σε επιλεκτικές κινήσεις των αγοραστών.

Θετικό το ότι ο ΓΔ έχει... μαξιλάρι ασφαλείας 25 πόντων από την κρίσιμη στήριξη των 797 μονάδων. Προς αυτό διευκολύνουν η εικόνα των ξένων αγορών, οι προσδοκίες ορισμένων κύκλων πως από Δευτέρα που ξεκινά η τελική φάση για το SLA θα μπορούσε να βελτιωθεί το κλίμα και το ότι στη μετοχή του FF Group οι πιέσεις είναι μικρότερης έντασης, με την προσφορά να απορροφάται χαμηλότερα μεν, αλλά απρόσκοπτα δε, από τα όρια των 8,32 ευρώ.

Στο 3,82% η μετοχή της Coca Cola, βάζοντας «πλάτη» για τους long, στο 0,92% o ΔΤΡ και με καλή απόδοση μετοχές των ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΤΙΤΑΝ κ.α.

Από τον τραπεζικό κλάδο, η Eurobank είναι αυτή που με απόδοση 2,71% περνά και πάλι το όριο του 1 ευρώ, καλύπτοντας μάλιστα νωρίτερα και τη σημαντική τιμή του 1,01 ευρώ. Ενδεικτικό της εστίασης των traders στη μετοχή της Eurobank το ότι στις 14:55 η αξία των συναλλαγών στα 1,95 εκατ. ήταν μεγαλύτερη από αυτή στην Εθνική, με 1,72 εκατ. ευρώ.

Στα 2,182-2,222 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank, στα 3,19-3,928 ευρώ της Πειραιώς, με μικρές απώλειες εν αναμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Από τα blue chips, εκτός από την Coca Cola, με αγοραστές κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και ΤΙΤΑΝ.

Στις 50/55 η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v