Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στο Χρηματιστήριο

Αφού προηγήθηκε πτώση προς τις 760 μονάδες ο Γενικός Δείκτης επανακάμπτει με κύριο εκφραστή τις τράπεζες και δεικτοβαρή blue chips. Σε ρόλο οδηγού βρίσκονται Τιτάν, Βιοχάλκο, ΕΛΠΕ.

Ανοδικό γύρισμα στο Χρηματιστήριο

Κάτι το «γύρισμα» των ευρωπαϊκών αγορών, απόρροια του «γυρίσματος» των futures στη Wall Street, κάτι η απουσία προσδοκιών για το σημερινό Eurogroup οδήγησαν νωρίτερα το ΧΑ μέχρι και 0,85% χαμηλότερα, με τον Γενικό Δείκτη έως τις 759,15 μονάδες. H εικόνα ωστόσο ανατράπηκε και πλέον ο ΓΔ βρίσκεται εκ νέου στις 770 μονάδες. 

Από τις 12:00 και μετά η αλλαγή της εικόνας στα συμβόλαια στη Νέα Υόρκη σε συνδυασμό με την υποχώρηση του DAX χαμηλότερα σημαντικών τεχνικών περιοχών προκάλεσαν έναν... μικρό πανικό στην αγορά, με συνέπεια σε ένα «ρηχό» χρηματιστήριο όπως το ελληνικό πολύ γρήγορα να ενεργοποιηθούν πωλήσεις και να πιεστούν χαμηλότερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες.

Εκ προοιμίου γνωστό πως οι traders είχαν προεξοφλήσει τα μάλλον αδιάφορα αποτελέσματα από τη σημερινή συνάντηση στο Λουξεμβούργο, ενώ η παραμονή του ΔΝΤ στην «επόμενη ημέρα» της ελληνικής οικονομίας ως συμβούλου αποστερεί από (κυρίως τα αμερικανικά) funds ένα άλλοθι συμμετοχής (όσον αφορά στην εγγύηση της αγοράς). Το... νεφελώδες πρόγραμμα κάλυψης μετά τις 20 Αυγούστου, το ασαφές και ελλιπές σχέδιο για το χρέος, εύλογα δεν αρέσουν στις αγορές, που με τον τρόπο τους στέλνουν το δικό τους μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Και κυρίως προς την Αθήνα, όπου η κυβέρνηση για δικούς της (κυρίως) πολιτικούς λόγους επιμένει να συντηρεί υψηλά τον πήχη των προσδοκιών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v