Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις λόγω Coca Cola στο Χρηματιστήριο

Μικρή πτώση στο Χρηματιστήριο, με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Aπώλειες υψηλότερες του 3% για τη μετοχή της Coca Cola. Πτώση καταγράφουν Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Motor Oil, Σαράντης, ΕΛΠΕ. Κέρδη για ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς.

Πιέσεις λόγω Coca Cola στο Χρηματιστήριο

Ελέω Coca Cola το αρχικό πτωτικό ξεκίνημα στο ΧΑ, καθώς η υποχώρηση της «βαριάς» μετοχής έως 3,17% χαμηλότερα επηρεάζει ανάλογα τη διαμόρφωση των κύριων χρηματιστηριακών δεικτών.

Ελαφρώς πτωτικό το κλίμα από νωρίτερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την τελευταία ανοδική κίνησή τους, με ενδεικτική την κατά 0,23% υποχώρηση του DAX στις 12.737 μονάδες και την κατά 0,18% κλίση των futures του S&P προς τις 2.811 μονάδες. Σημειωτέον πως ο S&P έρχεται από μία σημαντική ανοδική κίνηση σε νέα υψηλά 5 μηνών, κάτι που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μίας φυσιολογικής διαμόρφωσής του χαμηλότερα προς το κλείσιμο της εβδομάδας.

Με την Coca Cola να υποχωρεί σημαντικά, το αρνητικό πρόσημο για τον ΓΔ (στις 770 μονάδες) και τον FTSE25 (στις 2.037 μον.) έρχεται φυσιολογικά, αφήνοντας ωστόσο περιθώριο στον ΔΤΡ να κινηθεί λίγο υψηλότερα, έως τις 863,43 μονάδες.

Συναλλαγές και τζίρος στα συνήθη χαμηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών, θυμίζοντας πως ανάλογα υποτονική ήταν η χθεσινή συνεδρίαση μέχρι τις 14:30, οπότε και ενεργοποιήθηκαν αρκετές εντολές, δίνοντας ένα σχετικό ενδιαφέρον μέχρι τη λήξη της.

Μόλις στις 400 χιλιάδες ευρώ η αξία των συναλλαγών στις μετοχές των συστημικών τραπεζών, με την Alpha Bank να υποχωρεί ενώ ενισχύονται Eurobank, Πειραιώς και Εθνική. Μεγαλύτερος ο τζίρος στην Πειραιώς, με την ΕΤΕ να ακολουθεί.

Σε μόλις 4 μετοχές ο τζίρος ξεπερνούσε το όριο των 100 χιλιάδων ευρώ (στις 11:00), με Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Μυτιληναίο να προηγούνται και τις Εθνική, Αlpha Βank, Coca Cola, ΕΛΛΑΚΤΩΡ να ακολουθούν κάτω από το όριο.

Μοιρασμένες οι μετοχές του δείκτη, με θετικό πρόσημο οι Grivalia, ΔΕΗ, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Πειραιώς και χωρίς μεταβολή οι ΤΙΤΑΝ, ΕΛΠΕ, Sarantis, Motor Oil.

Από τη μεσαία κατηγορία ξεχωρίζουν (συναλλακτικά) η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ που υποχωρεί έως τα 2,065 ευρώ (μέχρι χθες ήταν -τυπικά- η προθεσμία αγορών για όσους προτίθενται να συμμετάσχουν και να ψηφίσουν στη γ.σ. της προσεχούς Τετάρτης), με απώλειες Ικτίνος, MLS, Τεχνική Ολυμπιακή. Με θετικό πρόσημο ΚΡΙ ΚΡΙ, MIG, Intrakat, Intralot, Πλαίσιο, Attica Bank.

Στις 11:05 ο τζίρος στο 1,5 εκατ., η σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 30/28 μετοχές. Μεγαλύτερη άνοδος από τις μετοχές του δείκτη για τον ΟΠΑΠ, με συναλλαγές στα 9,70-9,84 ευρώ. Ζητούμενη για να ακολουθήσει την πορεία των Coca Cola, ΟΤΕ, η υπέρβαση των 9,90 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v