Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ηπιες διακυμάνσεις για τον Γενικό Δείκτη

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο, με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Κέρδη καταγράφουν ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Σαράντης, Μυτιληναίος, ΟΤΕ. Απώλειες για Πειραιώς, Alpha Bank, Tέρνα Ενεργειακή.

ΧΑ: Ηπιες διακυμάνσεις για τον Γενικό Δείκτη

Θετικό το κλίμα στα ξένα χρηματιστήρια και με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed. Οι δηλώσεις του Τζέρομ Πάουελ ενίσχυσαν το δολάριο, έριξαν το γεν, ώθησαν υψηλότερα τις ασιατικές αγορές. Ανάλογο κλίμα από νωρίτερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των traders και στα εταιρικά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, και ισχυρότερη αντίδραση για τον DAX στη Φρανκφούρτη (στις 12.771 με 0,86%), ασθενέστερη για τον CAC (στις 5.455 με 0,67%) και τον FTSE 100 (στις 7.663 με 0,48%). 

Στο ΧΑ, οι long έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων από τις πρώτες κιόλας εντολές, με αποτέλεσμα το... ξεκίνημα του ΓΔ από τις 765,15, με σταδιακή μικρή ενίσχυσή του κατά μερικές μονάδες προς την περιοχή των 770, που αποτελεί ενθαρρυντική εξέλιξη. 

Συναλλαγές και τζίρος στα συνήθη των τελευταίων ημερών χαμηλά επίπεδα, με περιορισμένη την προσφορά για την πλειονότητα των μετοχών του δείκτη, κάτι που διευκολύνει τους long να ανέβουν λίγους πόντους. Για ακόμη μία συνεδρίαση, η μεγάλη κεφαλαιοποίηση (πλην τραπεζικών) υπεραποδίδει του τραπεζικού κλάδου, με την «κοινή ωφέλεια» να προηγείται στη σχετική κατάταξη της αξίας συναλλαγών. Σε Τέρνα Ενεργειακή ο συγκριτικά υψηλός τζίρος στα πρώτα 45' της συνεδρίασης και τον ΟΤΕ μακράν δεύτερο, με τις μετοχές των Alpha Bank, Μυτιληναίου, Εθνικής, Eurobank αλλά και ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Quest, Viohalco, Grivalia, MIG, TITAN κ.α. να ακολουθούν. 

Μονόδρομος το stock picking, συντηρώντας την παράδοση των τελευταίων συνεδριάσεων καθώς traders και επενδυτές κινούνται με γνώμονα τις εξελίξεις σε επιμέρους κλάδους, τομείς και εισηγμένες.

Στην περιοχή των 2.038 μονάδων ο δείκτης, πέριξ των 856 ο Δείκτης Τραπεζών, με το 17% της αξίας συναλλαγών να πραγματοποιείται στις συστημικές μετοχές του κλάδου.

Μόλις 380 χιλιάδες ευρώ ο τζίρος σε Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς (στις 11:15), αποτυπώνοντας εύγλωττα την απουσία ενδιαφέροντος από την πλευρά των traders για τον κλάδο.

Στο 0,2612 ευρώ με μικρή άνοδο η μετοχή της Εθνικής, την επομένη της ανάδειξης του Παύλου Μυλωνά στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ο νέος CEO αποφασίζει για την Εθνική Ασφαλιστική, σημειώνει ο Χρήστος Κίτσιος, την ώρα που η Deutsche Bank ξεκινά την κάλυψη των 4 συστημικών τραπεζών

Κινητικότητα στα blue chips, με την Τέρνα Ενεργειακή στο προσκήνιο, με αφορμή και την αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα στα επίπεδα των 5,30-5,40 ευρώ. 

Επιβεβαίωση της τεχνικότητας για τη μετοχή του ΟΤΕ, που μετά τη χθεσινή μικρή διόρθωση (επιβεβαίωση των 10,70 ως στήριξη) και σύμφωνα με όσα αναφέραμε στο προσυνεδριακό σχόλιό μας, κινείται από τα 10,81 έως τα 11,01 ευρώ, με αυξημένες συναλλαγές και ανάλογο τζίρο. 

Βοήθειες και από την Coca Cola, με συναλλαγές στα 31,34-31,44 ευρώ, που αποτελεί και νέα υψηλή τιμή 52 εβδομάδων. 

Στις 11:25, η σχέση ανοδικών/πτωτικών διαμορφωνόταν στις 43/17, με τον τζίρο στα 2,8 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v