Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρεί τα κεκτημένα το Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 736 μονάδες με μικρά κέρδη ο Γενικός Δείκτης. Στο προσκήνιο τα αποτελέσματα των τραπεζών και οι αλλαγές στον MSCI. Ανοδικά οι τράπεζες πλην Εθνικής. Ξεχωρίζουν Eurobank, Lamda, ΟΛΠ.

Διατηρεί τα κεκτημένα το Χρηματιστήριο

Μεικτές τάσεις στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προσεκτικές κινήσεις των traders στο ΧΑ.

Στο εμπόριο είναι στραμμένη η προσοχή των traders στην Ευρώπη, στα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών και στις αλλαγές στους δείκτες MSCI στην Αθήνα.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX κυμαίνεται στην περιοχή των 12.545 μονάδων, στο ελληνικό χρηματιστήριο οι κινήσεις περιορίζονται γύρω από τα επίπεδα των 736 μονάδων.

Στη διάρκεια της πρώτης ώρας, οι traders κινήθηκαν σε εύρος 3-4 μονάδων, ενισχύοντας έτσι περισσότερο την εν λόγω σημαντική περιοχή που μένει να φανεί εάν μέχρι και τη συνεδρίαση της Παρασκευής θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς και στήριξη για τη συνέχεια, για τον Σεπτέμβριο.

Στα 4,5 εκατ. η αξία των συναλλαγών, την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, δηλαδή στα χθεσινά επίπεδα και αρκετά χαμηλότερα του μέσου όρου της προηγούμενης εβδομάδας, όταν εξελίχθηκε η ανοδική διόρθωση από τα όρια των 700 μονάδων.

Αυξημένες οι συναλλαγές στον τραπεζικό κλάδο αλλά και σε μετοχές-σηματωρούς όπως είναι ο ΟΤΕ, η Τέρνα Ενεργειακή, η Jumbo, η Motor Oil ή η Intralot από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Στο εύρος των 752,95-765,06 μονάδων ο ΔΤΡ, με το χαμηλό να καταγράφεται στις 11:00, σημείο απ' όπου ενεργοποιήθηκαν εντολές αγορών σε Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς. Πωλητές στη μετοχή της Εθνικής, προφανώς λόγω της τριήμερης προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης, την ώρα που -όπως σημειώνει ο Χρήστος Κίτσιος- ο πρόεδρος της Gongbao είναι στην Αθήνα για σειρά επαφών, προκειμένου να κλείσει το deal για την Εθνική Ασφαλιστική. Για αυτό το θέμα νωρίτερα φέρεται να εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης προς την πλευρά της διοίκησης της Εθνικής.

Στην περιοχή των 1.942 μονάδων ο FTSE25, με τις δύο βαρύτερες μετοχές/εισηγμένες του ΧΑ, ΟΤΕ και Coca Cola να υποχωρούν στα 11,24 και 29,44 ευρώ αντίστοιχα.

Στον ΟΤΕ αγορές γίνονται σε διάστημα εβδομάδας, με τη μετοχή να έχει ενισχυθεί 3,08%, με αποτέλεσμα η τάση -πλέον- σε μηνιαία μέτρηση να έχει «γυρίσει» σε long. Οπως φαίνεται στο διάγραμμα, ενδεχόμενη υπέρβαση και των 11,37 θα ενίσχυε το ενδεχόμενο κίνησης -σε δεύτερο χρόνο- προς τα 12,50 ευρώ. Αλλά αυτό σε δεύτερο χρόνο.

Με αγοραστές από τις τράπεζες σε Αlpha Βank, Πειραιώς και Eurobank (με τη μεγαλύτερη μεταβολή, 2,27%) και από τα blue chips σε ΑΔΜΗΕ, Αεροπορία Αιγαίου, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, ΤΙΤΑΝ και Fourlis.

Στις 37/23 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, στις 11:42.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v