Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεικτοβαρή blue chips σε νέα χαμηλά έτους

Μάχη για να αποφύγουν την καταγραφή νέων χαμηλών τιμών δίνεται σε Εθνική, Eurobank. Μέχρι και 2% χαμηλότερα ο Γ.Δ., ενώ συνεχίζουν σε νέα χαμηλά έτους Intralot, Τιτάν, MPB, ΕΛΤΕΧ και Coca Cola.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Στις 1.205 μονάδες παραπέμπει το άνοιγμα των συμβολαίων του S&P 500, δηλαδή χαμηλότερα κατά 0,4%, το οποίο πιέζει σημαντικά χαμηλότερα το σύνολο των ευρωπαϊκών αγορών.

Από τη Γερμανία όπου ο DAX χάνει 0,97% μέχρι το Χ.Α. όπου ο Γ.Δ. διορθώνει κατά 2% προς τις 3.110 μονάδες. Ωστόσο, οι πωλήσεις, τα τελευταία 15 - 20 λεπτά παραμένουν μέτριες, σε αναλογία με την αρχή της συνεδρίασης, μόνο που οι εν δυνάμει αγοραστές έχουν τοποθετηθεί σημαντικά χαμηλότερα.

Έτσι, στην Alpha Bank η απορρόφηση γίνεται μέχρι και 3,4% χαμηλότερα στα 16,84 ευρώ, στην Εθνική μέχρι 1,9% στα 25,12 ευρώ, στη Eurobank κατά 3,5% στα 13,22 ευρώ, ενώ ανάλογη τάση διαμορφώνεται για τις Intralot, ΕΛΠΕ, Motor Oil, ΟΤΕ και Coca Cola.

Έχουμε δηλαδή μέχρι στιγμής την καταγραφή νέων χαμηλών για την Intralot, για τον Τιτάνα, νέα χαμηλή τιμή για την Coca Cola Hellenic αλλά και για την MPB και την ΕΛΤΕΧ.

Ισχυροί χρηματιστηριακοί κύκλοι εναποθέτουν τις τελευταίες ελπίδες τους σε μία προσπάθεια ανάσχεσης της έκτασης που παίρνει εκ νέου η διόρθωση, προκειμένου να αποφευχθεί η καταγραφή χαμηλών για μετοχές της Eurobank και της Εθνικής. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας θα πρέπει να σχετιστούν με τη διαμόρφωση των συμβολαίων του S&P 500 και στην περίπτωση που εκδηλωθεί (η προσπάθεια), θα πρέπει να αναμένουμε το όποιο αποτέλεσμα μέσα στην επόμενη μία ώρα.

Ίδιες πηγές σημειώνουν πως η σημερινή συνεδρίαση αλλά και η αυριανή - μεθαυριανή είναι ίσως οι καθοριστικότερες αυτής της περιόδου και για την ελληνική αγορά.

Ή αποδίδει καρπούς η προσπάθεια στήριξης των αγορών, που καταβάλλεται διεθνώς και αποσοβούνται προς το παρόν τα χειρότερα, ειδάλλως…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v