Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Γκάζια" στη Σοφοκλέους με καύσιμα από ΗΠΑ

Τα καλύτερα του αναμενόμενου νέα από το μέτωπο των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ ωθούν τις αγορές, "πρασινίζοντας" τον FTSE 20. Κέρδη άνω του 8% για Μυτιληναίο, άνω του 6% για Βιοχάλκο, στο +4% ο ΟΠΑΠ και στο +3,5% η ΕΤΕ. 

  • του Θανάση Σταυρόπουλου
Τα καλύτερα του αναμενόμενου νέα από το μέτωπο των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ (μειώθηκαν στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα κατά 345.000 το Μάιο ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μείωση της τάξεως των 525.000) ώθησαν υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές, το πετρέλαιο (ξεπέρασε τα 70 δολ. το βαρέλι και κινείται σε υψηλό επτά μηνών) και βέβαια, ακολούθησε και η Σοφοκλέους.

Είναι ενδεικτικό ότι λίγα λεπτά πριν τις 16:00, από το σύνολο των μετοχών του FT 20, με αρνητικό πρόσημο κινείται μόνο η Coca Cola και αμετάβλητος ο τίτλος της ΔΕΗ.

Αντίθετα, με κέρδη μεγαλύτερα του 8% ο Μυτιληναίος, του 6% η Βιοχάλκο, του 4% ο ΟΠΑΠ ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 3% κινούνται Εθνική και MPB.

Καθίσταται ευνόητο ότι μια τέτοια αντίδραση ασφαλώς και ευνοεί την κινητικότητα που έτσι κι αλλιώς υπήρχε σε μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα, η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 1,8-1.

Παραμένει τεχνικά ζητούμενο, όχι μόνο για τη σημερινή αλλά και για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, η επιστροφή του FTSE υψηλότερα των 1.266 μονάδων, η οποία θα σηματοδοτήσει και την επιστροφή των θετικών σεναρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v