Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι πωλητές παίρνουν κεφάλι στο ΧΑ

Σε πτωτικό κανάλι κινείται πλέον η Σοφοκλέους μετά τα αποτελέσματα των Citigroup και Goldman Sachs. Κάτω από τα 28 ευρώ η Εθνική.  Πτώση για ΑΤΕ (4,21), ΤΤ (4,1%), ΟΠΑΠ (2,21%).

Μόνες τους «παίζουν» και πάλι οι τράπεζες συντηρώντας υψηλότερα τον FTSE 20 και τον Γενικό Δείκτη.

Σταθερά πάνω από τις 2.900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 1.565 μονάδες ο 20άρης με μάλλον μέτριες συναλλαγές, αν και ο μεγαλύτερος τζίρος συμποσούται στις τράπεζες.

Κρατά τα 28 ευρώ η Εθνική Τράπεζα, που είναι για πολλοστή φορά «νέα υψηλά» και θα λέγαμε-όπως και χθες- πως κρατά ανοιχτό δρόμο για τους υπόλοιπους του κλάδου. Η δεύτερη μετοχή σηματωρός των εξελίξεων στις τράπεζες θεωρείται η Alpha Bank περνά τα 14 ευρώ αντιδρώντας κατά 1,3%.

Κατά την εκτίμηση μας «οι τράπεζες κερνούν οι τράπεζες πίνουν» σε μία προσπάθεια να διατηρηθεί το θετικό κλίμα της μετεκλογικής περιόδου και προπάντων να συντηρηθούν οι νέες υψηλότερες αποτιμήσεις, που παραμένουν κλειδί για τις όποιες ενέργειες γίνουν προς την κατεύθυνση της α.μ.κ.

Η μετοχή της Eurobank αντιδρά λίγο υψηλότερα στα 12,05 ευρώ, η Τράπεζα Κύπρου στα 6,17 ευρώ, η Marfin Popular Bank στα 3,42 ευρώ ενώ λίγο χαμηλότερα διορθώνει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Θα λέγαμε, πως πέραν των τραπεζών η υπόλοιπη αγορά υπολειτουργεί και υπό-συντηρείται με ελάχιστες εξαιρέσεις από τον χώρο της μεσαίας-χαμηλότερης αποτίμησης να παραμένουν στο επίκεντρο. Οι χαμηλές συναλλαγές και η ελαφρώς διορθωτική τάση-διάθεση για μετοχές εταιρειών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης παραπέμπει σε επιφυλακτικότητα μεγάλης μερίδας των ενεργών παικτών.

Από το υπόλοιπο…ταμπλό λίγες μετοχές κινούνται ανοδικά. Η μετοχή του Βάρδα στα 0,82 ευρώ, του Βωβού συνεχίζει στα 5,62, της Ελβάλ στα 1,86, της Ελφίκο στα 0,63, της HOL στα 1,57, του Κλουκίνα-Λάππα στα 3,04 ευρώ.

Ζητούμενη για τη συνέχεια δεν θεωρείται τόσο η συντήρηση της ανοδικής αντίδρασης όσο η επιβεβαίωση των πρώτων στηρίξεων. Αυτό προκειμένου να αφομοιωθούν τα «νέα υψηλά» να γίνουν οι απαραίτητες αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων και να φανεί εάν μπορεί να συνεχιστεί η τάση πάνω από τις 2.900 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v