Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το 43% του τζίρου στην Proton Bank

Συνεχίζεται και κατά την τελευταία συνεδρίαση του χρόνου η προσπάθεια καλλωπισμού των αποτιμήσεων, όμως η υποτονικότητα και η επιφυλακτικότητα κυρίως στα βαριά χαρτιά δηλώνουν παρούσες. Κέρδη για Proton (6%), ETE (1%).

Συμπληρώθηκαν 90 λεπτά συνεδρίασης με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί να διατηρηθεί σε θετικό πρόσημο και υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 2.200 μονάδων, όμως σίγουρα έχει υποχωρήσει αισθητά από το μέχρι στιγμής ενδοσυνεδριακό υψηλό των 2.212,77 μονάδων.

Ασφαλώς τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά το συναλλακτικό ενδιαφέρον έχει αποσπάσει ο τίτλος της Proton Bank, που μέχρι στιγμής «απασχολεί» το 43% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Συνεχίζεται και σήμερα, τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής χρονιάς, η κατά το δυνατόν καλυτέρευση των αποτιμήσεων, που δεν αποκλείεται να ενταθεί αν βοηθήσει το γενικότερο κλίμα μετά τις 14:00.

Πάντως είναι ενδεικτικό ότι στους δεικτοβαρείς τίτλους επικρατεί απόλυτη επιφυλακτικότητα αφού ούτε ουσιαστικό αγοραστικό ενδιαφέρον υπάρχει, αλλά ούτε και διάθεση επιθετικών ρευστοποιήσεων, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα με εξαψήφιο όγκο συναλλαγών να κινούνται μέχρι στιγμής οι Alpha Bank, Αγροτική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα, Marfin Popular Bank και MIG.

Αντίθετα, εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές για Motor Oil (1.571 τεμάχια), Τιτάν (2.433 τεμάχια), ενώ πάνω από 6.000 τεμάχια έχουν διακινήσει Ελληνικά Πετρέλαια και Ελλάκτωρ.

Προσπάθεια να επικρατήσει το «πράσινο» στο τραπεζικό ταμπλό, όπου εκτός MPB και MIG οι υπόλοιποι δεικτοβαρείς τραπεζικοί τίτλοι κινούνται με μικρά κέρδη, πλην της Τράπεζας Πειραιώς που καταγράφει κέρδη 1,25% και βέβαια από τους υπόλοιπους τραπεζικούς τίτλους αξιοσημείωτα κέρδη για Aspis Bank (+2,27%), Γενική Τράπεζα (+3,9%) και Proton Bank (+6,12%).

Από τις υπόλοιπες μετοχές του 20άρη που βέβαια δεν διακρίνονται για την έντονη συναλλακτική τους δραστηριότητα, με αξιοσημείωτα κέρδη κινούνται Βιοχάλκο και Μυτιληναίος, ενώ αντίθετα τις μεγαλύτερες μέχρι στιγμής απώλειες καταγράφει ο τίτλος της Ελλάκτωρ (-2,08%).

Στο 2 προς 1 η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών, ενώ εξαιρετικά υποτονική δείχνει η συνεδρίαση και στην αγορά Παραγώγων, όπου λίγο μετά τις 12:00 μόλις και μετά βίας είχαν διακινηθεί 744 συμβόλαια για τον FTSE 20.

Τεχνικά παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του Δείκτη υψηλότερα των 2.225 μονάδων και του 20άρη υψηλότερα των 1.149 μονάδων, όμως και αυτό με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν δείχνει ιδιαίτερα εύκολο.

Ο τζίρος λίγο μετά τις 12:00 κινείται στα 24 εκατ. ευρώ, από τα οποία μάλιστα τα 1,7 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές συνολικά 130.000 τεμαχίων για την Folli Follie που έχουν γίνει στα 13,00 και στα 13,20 ευρώ.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v