Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισορροπεί πέριξ των 1610 το ΧΑ

Στάση αναμονής τηρούν οι εμπλεκόμενοι, καθώς κυβέρνηση & τραπεζίτες θα πρέπει να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους. Λογική η ήπια κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων αξιών. Κρατά τις 770 ο FT 20. Kέρδη για τράπεζες.

Τα επόμενα βήματα των εμπλεκόμενων και τη στάση ορισμένων ξένων περιμένουν οι βραχυπρόθεσμοι παίχτες.

Στάση αναμονής, μετά μάλιστα την ισχυρή χθεσινή αντίδραση βασικών δεικτών, μετοχών, ειδικότερα του τραπεζικού κλάδου.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί, πριν από λίγο, κατά 0,4 – 0,5% προς τις 1.600 μονάδες.

Ο FTSE-20 διορθώνει κατά 0,29% προς τις 778 μονάδες.

Οι μετοχές των τριών τραπεζών διαμορφώνονται της μεν Πειραιώς στα 4,50 ευρώ (-0,88%), του ΤΤ στα 3,32 ευρώ (+1,52%), της δε ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στα 1,15 ευρώ (+0,88%).

Από τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς φαίνεται πως κυρίως βραχυπρόθεσμοι παίχτες περιμένουν την αποσαφήνιση των προθέσεων τόσο της κυβερνητικής πλευράς όσο άλλων τραπεζιτών, ισχυρών ιδιωτών επενδυτών.

Βέβαια, εξ’ αρχής ήταν προφανές πως η όλη διαδικασία θα έπαιρνε χρόνο και πως σταδιακά θα πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένα βήματα.

Πριν από λίγο η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας διαμορφώνονταν στα 10,89 ευρώ, της Eurobank στα 4,79 ευρώ και της Alpha Bank στα 4,94 ευρώ.

Για τη συνέχεια ζητούμενη είναι η σταθεροποίηση του FTSE-20 και του τραπεζικού δείκτη στα τρέχοντα ή σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Ειδικότερα, για τον 20άρη προκειμένου να κλείσουν και να μετακυληθούν χωρίς σημαντικές διαφορές το μεγαλύτερο μέρος των ανοιχτών θέσεων στα παράγωγα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v