Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική διόρθωση με τράπεζες και δημοπρασίες

Επιτέλους άνοδος για τις τράπεζες μετά από έξι πτωτικές συνεδριάσεις. Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας για Εθνική (+7% στα 5,05 €), Alpha (+9,3%), υπεραπόδοση για Eurobank. Προβληματίζει η εικόνα σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ.

Μετά από έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, η σημερινή ανοδική κίνηση των Δεικτοβαρών Τραπεζικών τίτλων θεωρείται σαν απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη, για μία Αγορά που θα θελήσει να κρατήσει τα τελευταία προσχήματα και να μην δώσει την εικόνα απόλυτα παραδομένης στις διαθέσεις πωλητών.

Η σημερινή ανοδική διόρθωση, θα μπορέσει να χαρακτηριστεί ως αντίδραση, αν το Χ.Α. κατορθώσει και συμπληρώσει τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, κάτι που δεν έχει γίνει από τις 15 Μαρτίου και μετά.

Ασφαλώς και το +5,36% του Τραπεζικού δείκτη δεν αφήνει αμφιβολίες για τους πρωταγωνιστές ημέρας, όμως και εδώ για να μπορούμε να μιλάμε για ενδείξεις αλλαγής τάσης, πρέπει ο εν λόγω δείκτης να δώσει συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 1170 μονάδων (απλός ΚΜΟ 34 ημερών).

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ενώ ο Τραπεζικός δείκτης, μέσω των δημοπρασιών, έκλεισε στο υψηλό ημέρας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σαφώς χαμηλότερα από το ενδοσυνεδριακό υψηλό των 1382,2 μονάδων (+2,39%)

Σε κάθε περίπτωση η αντίδραση είναι καλοδεχούμενη, αρκεί να μην αποδειχθεί ακόμα μία “bull trap” για τους τελευταίους “άφρονες traders”, ενώ κάποια πρώτα θετικά τεχνικά σημάδια δόθηκαν από τα δίωρα διαγράμματα, με την Εθνική να δίνει κλείσιμο υψηλότερα από τα 4,90 ευρώ (και από την ονομαστική της αξία των 5,00 ευρώ), την Alpha Bank υψηλότερα των 3,60 ευρώ, την Eurobank υψηλότερα των 3,40 ευρώ και τον FTSE να διεκδικεί κλείσιμο υψηλότερα των 616 μονάδων.

Μάλιστα τις τιμές από τις τελικές δημοπρασίες τις διαμόρφωσαν σήμερα οι αγοραστές που έκλεισαν στο υψηλό ημέρας του τίτλους των Motor Oil, Alpha Bank και Εθνικής.

Σαφώς ηπιότερη η αντίδραση από τις υπόλοιπες μετοχές του 20αρη, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα η Coca-Cola ήταν σαφώς υποδεέστερα των προβλέψεων των αναλυτών, προσθέτοντας ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ της απογοήτευσης που ξεκίνησαν οι Τιτάν και ΟΤΕ.

Μάλιστα ο τίτλος του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών, αν και το προσπάθησε, δεν γλύτωσε την έκτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση κλείνοντας επάνω στο ψυχολογικό όριο των 7,00 ευρώ, με την αμέσως επόμενη τεχνική στήριξη να εντοπίζεται στα 6,80 ευρώ.

Σοβαρός προβληματισμός και για την μετοχή του ΟΠΑΠ που ακολουθεί πλαγιοκαθοδική κίνηση η οποία έχει ξεκινήσει από τα 16,72 ευρώ (28/3), ενώ σήμερα έκλεισε και στο χαμηλό ημέρας δίνοντας δεύτερο συνεχόμενο κλείσιμο χαμηλότερα από την θεωρούμενη ισχυρή στήριξη των 14,00 ευρώ και δημιουργώντας τεχνικές προϋποθέσεις για διολίσθηση προς την επόμενη στήριξη των 13,70 ευρώ.

Επιστέφοντας στο Τραπεζικό ταμπλό, μοναδικός “κόκκινος” τίτλος (πλην της MIG), αυτός της Τράπεζας Ελλάδος που μάλιστα κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, καθώς από σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα χρήσης 2010 ύψους 1,976 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση η σημερινή αντίδραση που ξεκίνησε από τις “oversold” περιοχές του Τραπεζικού κλάδου, μπορεί να “αγόρασε” χρόνο για το Χ.Α., όμως σε καμία περίπτωση δεν μείωσε την υπάρχουσα επιφυλακτικότητα.

Υποστηρικτικό για την ψυχολογία των σημερινών αγοραστών, η χθεσινή κίνηση της Fitch να μην προχωρήσει (ακόμα) σε νέα υποβάθμιση της Ελλάδας, διατηρώντας την υψηλότερη αξιολόγηση από τους τρεις οίκους, η σχετικά θετική εικόνα των διεθνών Αγορών και τα σενάρια για πιθανό νέο δάνειο προς την Ελλάδα.

Βέβαια αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν πρόσκαιρα θετική εξέλιξη, αν δεν συνοδευτεί από νέα σκληρότερα μέτρα λιτότητας που θα επιτείνουν την υπάρχουσα ύφεση στην Ελληνική οικονομία, αλλά από πίεση για πραγματικές αποκρατικοποιήσεις και περικοπές δαπανών στον Δημόσιο τομέα.

Νέο "πακέτο" στήριξης ύψους σχεδόν 60 δισ. ευρώ που θα καλύψει τις δανειακές της ανάγκες έως το 2013 αναμένει η Ελλάδα, μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου της Ελληνικής Κυβέρνησης. Η συμφωνία ενδέχεται να οριστικοποιηθεί ακόμη και μέσα στον επόμενο μήνα, όμως αξίζει να σημειωθεί ότι η είδηση διαψεύστηκε κατηγορηματικά από κύκλους του Υπουργείου Οικονομίας.

Από την άλλη τα τελευταία σενάρια έφεραν σχετική αποκλιμάκωση στα sreads και στα CDS.
Αντίθετα, δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι το κλιμάκιο της ΕΕ και του ΔΝΤ που βρίσκεται στην Αθήνα για την καθιερωμένη τριμηνιαία αξιολόγηση δεν έχει ακόμη καταλήξει αν η Αθήνα πληροί τους όρους για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου διάσωσης, δήλωσε πηγή με άμεση γνώση των επαφών. "Είναι πολύ νωρίς να πούμε αν η Ελλάδα έχει επιτύχει τους στόχους ή όχι ενώ η επίσκεψη είναι σε εξέλιξη", είπε στο Reuters αξιωματούχος μετά τις δηλώσεις Γερμανίδας βουλευτού, σύμφωνα με τις οποίες διαφαίνεται ότι η Χώρα δεν ικανοποιεί τα κριτήρια για την επόμενη δόση. "Βρισκόμαστε στο μέσον της διαδικασίας", ανέφερε η πηγή.

Θα ήταν προτιμότερο να επιτραπεί στην Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη αντί οι Ευρωπαίοι να αναγκάζονται να δίνουν ατελείωτα και ακριβά πακέτα διάσωσης, γράφει η Γερμανική εφημερίδα “Bild”.

Όσοι έχουν στα χέρια τους τα Ελληνικά Κρατικά ομόλογα, συμπεριλαμβανομένων και των Γερμανικών Τραπεζών, θα πρέπει να αφεθούν να υποστούν ζημιές, σαν ένα πρώτο βήμα προς την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, αναφέρει ο αρθρογράφος Hugo Mueller-Vogg στη μεγαλύτερης κυκλοφορίας Γερμανική εφημερίδα.

Εννοείται ότι η σημερνή προσπάθεια αντίδρασης, μπορεί να μην βγάζει το Χ.Α. από το μονότονο πτωτικό του κανάλι, όμως προσδίδει σχετικό ενδιαφέρον, καθώς όλοι περιμένουν την επόμενη κίνηση όσων διατηρούν θέσεις “short”, όταν μάλιστα η εικόνα που βγάζει προς τα έξω η Ελληνική Κυβέρνηση είναι αυτή της νευρικής κρίσης, αν όχι της απόλυτης παράδοσης.

Εν τω μεταξύ, το ποσό του 1,625 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από τη δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων, με επιτόκιο 4,88% (από 4,80%). Όπως μετέδωσε το Reuters, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, το 34,2% της δημοπρασίας καλύφθηκε από ξένους (έναντι 41% στην προηγούμενη δημοπρασία).

"Η Ελλάδα είναι απίθανο να βγει από το ευρώ", σύμφωνα με τη UBS και την Goldman Sachs, με την πρώτη να εκτιμά πως στην παρούσα φάση είναι απαραίτητη μια ενισχυμένη συμφωνία στήριξης και να τονίζει πως ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητη αυτή η συμφωνία είναι η πιθανή αποτυχία της Ελλάδας να περάσει την επερχόμενη επιθεώρηση του ΔΝΤ. Στην περίπτωση όπου το ταμείο αρνηθεί να συνεχίσει να δανείζει τη Χώρα με τους υφιστάμενους όρους, η Ε.Ε. και η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσουν σε νέο σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής για να αποτρέψουν τη χρεοκοπία.

Η επιμήκυνση της διάρκειας των Ελληνικών ομολόγων δεν θα επιλύσει τα δημοσιονομικά προβλήματα και την αξιοπιστία της Χώρας, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup, Willem Buiter. "Φυσικά η επιμήκυνση της διάρκειας αποτελεί την τελική λύση που θα επιτρέψει τουλάχιστον να ξεπεραστεί ο χρηματοδοτικός σκόπελος το 2012", επισημαίνει σε συνέντευξή του στο Bloomberg, όμως αυτό δεν αποκαθιστά την αξιοπιστία του Ελληνικού χρέους.

"Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βρει χρήματα από άλλες πηγές και μάλιστα σύντομα", επισημαίνει, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στις Αγορές, οπότε είτε θα χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης, είτε επιμήκυνση της διάρκειας του υπάρχοντος πακέτου είτε άμεσες και επιθετικές ιδιωτικοποιήσεις.

Από την άλλη, με δύο ξεχωριστά άρθρα οι "Financial Times" επισημαίνουν την αποτυχία του προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα και τονίζουν πως στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για να αποφευχθεί η Κρατική χρεοκοπία. Καλούν την Ε.Ε. να προχωρήσει αμέσως σε σχέδιο Β, με βελτίωση του προγράμματος στήριξης, διευρυμένες δικαιοδοσίες για το EFSF, αλλά κυρίως με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από την Αθήνα στην υιοθέτηση νέων μεταρρυθμίσεων. Ακόμα και αν γίνουν όλα αυτά, όμως, κατά τη στήλη LEX, η αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους είναι πλέον όχι μόνο αναπόφευκτη αλλά και… απαραίτητη.

Η νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από την S&P σε συνδυασμό με τις δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΚΤ (βλ. Nowotny-Αυστρία) ότι τα προβλήματα της Χώρας είχαν υποεκτιμηθεί και ότι υπάρχουν ενδείξεις πως δεν θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί από τις Αγορές ούτε το 2012, προκάλεσαν νέες απώλειες στο ενιαίο νόμισμα, που πλέον οδεύει προς την στήριξη του $1,4160, επισημαίνει η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ σχολιάζοντας τις διαμορφούμενες ισοτιμίες.
Τα ομόλογα της Γερμανίας συνέχισαν την άνοδο ως καταφύγια ασφαλείας, με την απόδοση της 10ετίας να διαμορφώνεται στο 3,10% - πλέον βρίσκονται σε υπεραγορασμένη ζώνη τιμών, ωστόσο οι συνθήκες που επικρατούν στην Περιφέρεια της Ευρωζώνης τονώνουν την ζήτηση για τους συγκεκριμένους τίτλους. Δεν θα μας εκπλήξει να δούμε αποδόσεις χαμηλότερα του 3%, τονίζει το τμήμα ανάλυσης της ΑΧΕ.

Ξεκίνημα με μικρά κέρδη για την Wall Street που δεν δείχνει διαθέσεις σημαντικής διόρθωσης, όμως από την άλλη βλέπει την Αγορά κατοικίας (από την οποία ξεκίνησε η κρίση) να μην μπορεί να ανακάμψει.

Οι τιμές των ακινήτων στις ΗΠΑ πέφτουν με το μεγαλύτερο ρυθμό από τότε που κατέρρευσε η Lehman, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Zillow. Οι τιμές των ακινήτων έχουν σημειώσει πτώση 8% σε ετήσια βάση, ενώ μέσα στο τρίμηνο η πτώση φτάνει το 3%, αποκαλύπτει η έρευνα της Zillow.

Το ποσοστό των ιδιοκτητών σπιτιών που η αξία του σπιτιού τους είναι μικρότερη από αυτήν της υποθήκης, έχει εκτοξευτεί στο 28%, το υψηλότερο κατά τη διάρκεια της κρίσης. Η Zillow προβλέπει ότι οι τιμές θα πέσουν 8% αυτό το έτος και η πρώτη ανάκαμψη δεν θα σημειωθεί πριν το τέλος του 2012.

Επιστρέφοντας στο ΧΑ, στο ταμπλό του 20αρη, έστω και οριακά, υπερίσχυσαν οι τίτλοι με θετικό πρόσημο.

Από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές, με απώλειες μεγαλύτερες του 1% οι Βιοχάλκο, Coca-Cola, Jumbo, MIG, μικρότερες απώλειες για ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Ελλάκτωρα και Αγροτικής.

Αντίθετα τα μεγαλύτερα κέρδη για Alpha Bank (+9,3%), Eurobank (+5,9%) και Εθνική (+6,99%).

Κέρδη ίσα ή μεγαλύτερα του 3% για Πειραιώς και Ταχ. Ταμιευτήριο και του 2% για Μυτιληναίο, Κύπρου και Motor Oil.

Με μικρότερα κέρδη έκλεισαν οι υπόλοιποι τίτλοι του FTSE.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε διστακτικά και υποχώρησε μέχρι τις 1345,5 μονάδες (10.42), όμως μετά τις 11.00 κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, αναρριχήθηκε μέχρι τις 1382,2 (11.58) και έκλεισε τελικά στις 1369,3 μονάδες με κέρδη 1,44%, ενώ ο τζίρος έφθασε τα 97 εκατ. (η πρώτη ώρα έκλεισε με μικτή αξία συναλλαγών 24 εκατ.), από τα οποία τα 6,3 αφορούσαν “πακέτα”.

Καλύτερη των προηγουμένων η τελική εικόνα με 96 ανοδικές μετοχές έναντι 52 πτωτικών και 21 τίτλοι έκλεισαν με κέρδη από 6 έως 18,52%.

Tι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

Ανοδική αντίδραση σε μία Αγορά που έχει πάψει να προκαλεί εντύπωση η πτώση των τιμών, διαπιστώνει ο Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης της Guardian Trust, η πτώση των τιμών στους Δεικτοβαρείς τίτλους δεν προκαλεί κανέναν και το ερώτημα είναι ποιος είναι ο λόγος που οι αθρόες πωλήσεις συνεχίζονται με αυτούς τους ρυθμούς.

Προβλέπουν ότι το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα θα καταστραφεί τελείως; Ή μήπως ότι η ύφεση της Ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί με ισχυρότερους ρυθμούς το 2011; Γεγονός, πλέον, είναι ότι ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κάτω από τη στήριξη των 1.352 μονάδων (για να αντιδράσει), το χαμηλότερο σημείων των τελευταίων 12 ετών και η πρώτη προς τα πάνω αντίσταση οριοθετείται στις 1.560 μονάδες.

Όλοι, πλέον, ψάχνουν για το ποια θα είναι η είδηση που μπορεί να αναστρέψει το κλίμα της απαξίωσης και να επαναφέρει το ενδιαφέρον των αγοραστών. Τα δημοσιεύματα υπέρ ή κατά της αναδιάρθρωσης των Ελληνικού χρέους συνεχίζονται με τον ίδιο ρυθμό, αλλά λόγω της μεγάλης χρονικής διάρκειας που συμβαίνει αυτό έπαψαν να αποτελούν είδηση.

Η αποκάλυψη το βράδυ της περασμένη Παρασκευής της μυστικής συνάντησης του Λουξεμβούργου και η πιθανότητα επέκτασης των Μνημονίου, αλλά και της χρηματοδότησης από την τρόικα με ταυτόχρονη επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής της Ελληνικής οικονομίας έπεσε σαν “βόμβα μεγατόνων” στην Αγορά, δημιουργώντας νέες παραμέτρους.

Στο μεταξύ άρχισε η ροή της δημοσίευσης των ισολογισμών των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών για το α΄ τρίμηνο του 2011 με κακά μαντάτα. Η Τιτάν κατέγραψε ζημίες και ο ΟΤΕ μείωση κερδών κατά 54%, ενώ προβληματισμό δημιούργησαν και τα αποτελέσματα της .

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με την άποψη του κ. Σωτηρόπουλου, για να υπάρξουν κάποιες πρώτες ενδείξεις αντιστροφής της πτωτικής τάσης, ο Γενικός Δείκτης θα πρέπει να δώσει συνεχή κλεισίματα υψηλότερα των 1464 μονάδων (απλός ΚΜΟ 30 ημερών).

Μετά την χθεσινή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Χώρας από τον οίκο S&P εκτιμάται ότι η Αγορά έχει ενσωματώσει ως είδηση την φήμη που ωθούσε τις τιμές χαμηλότερα κατά το σερί των έξι προηγούμενων συνεδριάσεων, επισημαίνει ο Μάνος Χατζηδάκης.

Οι αθροιστικές απώλειες κατά το πρόσφατο σερί πτώσης είχαν διαμορφωθεί στο 7,6%, μέγεθος το οποίο συνιστά βραχυπρόθεσμη πτωτική υπερβολή η οποία συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες ανοδικής διόρθωσης. Παρά την αρνητική ψυχολογία που διαπιστώνεται στην επενδυτική κοινότητα σε πλειοψηφικό ποσοστό, η σφοδρή πίεση που έχουν δεχθεί οι περισσότεροι Τραπεζικοί τίτλοι ενδέχεται να περιορίσουν την αρνητική μεταβλητότητα βελτιώνοντας ίσως την τελική εικόνα της Αγοράς σε επίπεδο κλεισίματος.

Η υποχώρηση των αποτιμήσεων σε νέο ιστορικό χαμηλό δωδεκαετίας (51,7 δισ ευρώ, χθες) είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο αναμένουμε άμεσα την διόρθωση κάποιων στρεβλώσεων σε επίπεδο αποτιμήσεων καθώς η ομοιόμορφή εξάπλωση της πτώσης έχει οδηγήσει σε πληθώρα περιπτώσεων υποτιμητικών υπερβολών που δεν συνάδουν με τις προοπτικές και τις επιχειρηματικές εξελίξεις των εταιρειών.

Ως ελάχιστο επίπεδο αντίδρασης αναλογικά με την πτώση που έχει προηγηθεί εκτιμούμε τις 1.400 μονάδες οι οποίες αποτελούν και την βραχυπρόθεσμη τεχνική αντίσταση της Αγοράς η οποία ωστόσο λόγω των χαμηλών τζίρων των προηγούμενων ημερών δεν αποτελεί αξιόπιστο σημείο ισχυρής προσφοράς.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, για όσους επιμένουν να ασχολούνται με κινήσεις απόλυτα βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα, η Αγορά θα πρέπει να εξετάζεται “day by day” μέχρις ότου να δώσει σαφέστερες ενδείξεις για την βραχυπρόθεσμη τάση.

Δανεισμός Τίτλων- Short Selling

Συνεδρίαση ανοδικής αντίδρασης που συνδυάστηκε με σημαντική μείωση των συναλλαγών.

Τα συμβόλαια του 20αρη υποαπέδωσαν σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, γυρίζοντας σε υποτίμηση 0,55% (με βάση την τιμή εκκαθάρισης και τα αναμενόμενα μερίσματα).

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 11635, τιμή εκκαθάρισης 607,21) κινήθηκαν μεταξύ 594 και 615,5 μονάδων.

Λίγες και μικτές οι κινήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια, ενώ σημαντικές αγορές σημειώθηκαν από εγχώριους κωδικούς λιανικής.

Η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του FTSE/ASE-20 ήταν στο 42% ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν στα 1.042 δικαιώματα υψηλής κεφαλαιοποίησης (805 δικαιώματα αγοράς και 237 δικαιώματα πώλησης).

Δαιτηρήθηκε ο δανεισμός τίτλων (50000 Τιτάν, 391100 Εθνική, 55000 Ταχ. Ταμιευτήριο, 10000 ΕΧΑΕ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (10747), Alpha Bank (2322), Πειραιώς (1351), Eurobank (2188), ΟΤΕ (1345), Ταχ. Ταμιευτήριο (687), Μυτιληναίος (126), MPB (139), Αγροτική (861), ΓΕΚ (400), Ελ. Πετρέλαια (222), ΔΕΗ (290), MIG (101), Τιτάνα (129), Κύπρου (268).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 10/5 οι κυριότερες “ανοιχτές” πωλήσεις σημειώθηκαν σε: Alpha Bank (110184 τεμ.), Eurobank (360295 τεμ.), Εθνική (283620 τεμ.), Πειραιώς (12816 τεμ.).

Αντίθετα το σημαντικότερο κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων σε: Εθνική (286016 τεμ.), Πειραιώς (50000 τεμ.), ΟΤΕ (47259 τεμ.), Ταχ. Ταμιευτήριο (20000 τεμ.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι είναι οι: Alpha Bank (10393866 τεμ.), Eurobank (15144216 τεμ.), Εθνική (12574343 τεμ.), Πειραιώς (11498175 τεμ.), Κύπρου (4612572 τεμ.), MIG (7249454 τεμ.), Αγροτική (4675720 τεμ.), MPB (4838832 τεμ.).

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 1/509/15.05.09, η διαχειρίστρια εταιρεία MARSHALL WACE LLP γνωστοποιεί ότι την 09/05/2011 κατείχε καθαρή ανοικτή θέση μεγαλύτερη του 0.10% επί του μετοχικού κεφαλαίου της εκδότριας εταιρείας Εθνική Τράπεζα ΑΕ: Επενδυτής: Marshall Wace LLP. Εκδότης: Εθνική Τράπεζα ΑΕ. Αριθμός μετοχών (09/05/2011): -850.424. % ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου (09/05/2011): -0,089%.
Η διαχειρίστρια εταιρεία FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP γνωστοποιεί με την από 10/05/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. ότι κατέχει την ακόλουθη καθαρή ανοικτή θέση σε μετοχές της εκδότριας εταιρείας ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ: Ταυτότητα Διαχειριστή: FORTELUS CAPITAL MANAGEMENT LLP. Ονομασία Εκδότη: ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. ISIN: GRS015013006. Αριθμός Μετοχών Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 500.000 μετοχές - CFD. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 0,09%. Μείωση ανοικτής θέσης κατά την 09/05/2011: 0,06%.

Η διαχειρίστρια εταιρεία CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED γνωστοποιεί με την από 10/05/2011 επιστολή της προς το Χ.Α. την ακόλουθη μεταβολή της καθαρής ανοικτής θέσης που κατέχει σε μετοχές στην εκδότρια εταιρεία ΑΕΤ ΤΙΤΑΝ: Επενδυτής: CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED. Εκδότης: ΑΕΤ Τιτάν. Καθαρή Ανοικτή Θέση: (107.634) μετοχές. Ποσοστό Καθαρής Ανοικτής Θέσης: (0,14%). Ημερομηνία απόκτησης Καθαρής Ανοικτής Θέσης: 09 Μαϊου 2011.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v