Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιμένει τις εξελίξεις η Σοφοκλέους

Χαρακτηριστική συνεδρίαση αναμονής σημαντικότατων εξελίξεων συνεχίζεται στο ΧΑ, με τον Γ.Δ. στις 1.256 και τον FTSE-20 στις 561 μονάδες. Αντιδρούν ανοδικά ΕΤΕ, Alpha, ενώ αναλυτές κάνουν λόγο για σχηματισμό… διπλού πυθμένα.

Σταθεροποιητικά συνεχίζεται η συνεδρίαση με τους βασικούς δείκτες, μετοχές να κινούνται με μικρές διακυμάνσεις πέριξ των στηρίξεών τους.

Με βάση τη μέχρι τώρα εικόνα της αγοράς, και τις μέτριες συναλλαγές θα λέγαμε, πως έχουμε μία χαρακτηριστική συνεδρίαση αναμονής των εξελίξεων.

Ο Γ.Δ. υποχωρεί οριακά κατά 0,2% στις 1.256, ενώ ο FTSE-20 ισορροπεί γύρω από τις 561 μονάδες.

Θυμίζουμε πως η ελάχιστη τιμή του 20άρη έχει διαμορφωθεί περί τις 12 μονάδες χαμηλότερα.

Από τεχνικής πλευράς, θα μπορούσε να ειπωθεί πως οι δύο βασικοί δείκτες ενδέχεται να βρίσκονται σε διαδικασία σχηματισμού «διπλού πυθμένα».

Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν είναι ανάλογα εμφανές για τον δείκτη των τραπεζών.

Περιμένοντας λοιπόν, τις εξελίξεις από τα πολλά ανοιχτά μέτωπα από Ν. Υόρκη μέχρι Φραγκφούρτη, Βερολίνο μέχρι Αθήνα, το ΧΑ αλλά και οι αγορές ευρύτερα τελούν σε στάση αναμονής.

Κάτι που είναι ενδεικτικό της σπουδαιότητας, σημασίας που έχουν οι τρέχουσες εξελίξεις, η αντιπαράθεση των εμπλεκόμενων για τον χρόνο και τη σύνθεση της νέας στήριξης / δανεισμού προς την ελληνική οικονομία.

Και βεβαίως των τεράστιων συμφερόντων που παίζονται και διακυβεύονται διεθνώς στις αγορές χρήματος και όχι μόνο.

Πριν από λίγο η μετοχή της Εθνικής κυμαίνονταν στα 4,79 ευρώ (0,84%), η μετοχή της Alpha Bank στα 3,17 ευρώ (0,96%), η μετοχή της Αγροτικής στα 1,15 ευρώ (-4,17%) και η Eurobank στα 3,03 ευρώ (-0,33%).

Η μετοχή της ΔΕΗ κυμαίνεται στα 9,42 ευρώ, 0,21% υψηλότερα, αλλά με την τεχνική εικόνα βεβαρημένη.

Η μετοχή των ΕΛΠΕ υποχωρεί στα 6,67 ευρώ, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετοχή καθώς δρομολογούνται εξελίξεις για αποκρατικοποίηση του ομίλου.

Προφανώς στα ΕΛΠΕ τον πρώτο λόγο τον έχει, όπως αναφέρεται σε σχετικό θέμα του euro2day.gr, ο ιδιώτης μεγαλομέτοχος PI&OH.

Στα 18 ευρώ η μετοχή της Coca Cola 3E, στα 3,78 ευρώ η μετοχή της Βιοχάλκο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v