Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντελίριο στο ΧΑ με τραπεζικά κέρδη 20%

Με αποδόσεις έως 30% για τραπεζικές μετοχές, ο FTSE-20 αντιδρά έως τις 315 μονάδες και ο ΓΔ πάνω από τις 770. Στο +30% Alpha, Eurobank και Πειραιώς, κέρδη 18% για ΕΤΕ στα 2,4 ευρώ. Ξεπερνά τα 100 εκατ. ο τζίρος.

Ράλι προεξόφλησης στις τράπεζες, με ακραίες αποδόσεις που φτάνουν το 30% για Alpha - Eurobank. Πάνω από τις 760 μονάδες νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης, στην περιοχή των 310 ο Ftse-20, που αντιδρά κατά 5,50% περίπου, σε μια θεαματική τραπεζοβαρή κίνηση.

Το ποντάρισμα προεξόφλησης μπορεί να αφορούσε αρχικά τις Alpha-Eurobank, στη συνέχεια όμως επεκτάθηκε πρώτα στην Περαιώς, εν συνεχεία στην Εθνική και στο Τ.Τ. και τελευταία στη Marfin Popular και στην Κύπρου.

Σχεδόν κάθετο το διάγραμμα των τριών βασικών δεικτών, καθώς μετά τις 13:10 οι αγοραστές έγιναν επιθετικότεροι, σαν να προεξοφλούσαν εξελίξεις όχι μόνο στο μέτωπο των Alpha-Εurobank αλλά και στην «τελική λύση» του PSI.

Θεαματικά αυξημένες και οι συναλλαγές, επίσης μετά τις 13:10, με περισσότερα από 8 εκατ. κομμάτια στην Εθνική, σχεδόν 9 εκατ. στην Alpha, περίπου 5 εκατ. στη Eurobank, ενώ ο τζίρος λίγο μετά τις 13:35 έφτανε τα 55 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνουμε τις τελευταίες ημέρες, και μάλιστα και στην πρωινή αναφορά μας, εκτός από τον τζίρο θα πρέπει να συνεκτιμάται κι ο απόλυτος αριθμός τεμαχίων που γίνεται σε αυτές τις τόσο χαμηλές τιμές. Κι αυτό γιατί στις 13:35 είχαν αλλάξει χέρια περίπου 50 εκατ. μετοχές, από τις οποίες περίπου 30 εκατ. σε τέσσερις τραπεζικούς τίτλους.

Υψηλές συναλλαγές και σε Μυτιληναίο, ΔΕΗ, ΟΤΕ, MIG αλλά και σε Motor Oil, Ελλάκτωρ.

Και για να έρθουμε στο αρχικό μας, το προσυνεδριακό ποντάρισμα, ζητούμενη είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βελτίωση της συνολικής αποτίμησης του προς δημιουργία σχήματος Alpha - Eurobank. Στόχος είναι το 1 δισ. ευρώ, σε αυτήν τη φάση, με τη χρηματιστηριακή αξία της Alpha, πριν από λίγο, στα 582,38 εκατ. ευρώ και της Eurobank στα 403,65 εκατ. ευρώ. Πρακτικά, ο πρώτος στόχος είναι εφικτός, κι είναι κοντά.

Παράλληλα, ισχυροποιείται η αρχική ηπιότερη αντίδραση βασικών δεικτών σε αρκετά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Με τον DAX οριακά πάνω από τις 6.500 μονάδες, τον CAC40 κατά 1,10% υψηλότερα στις 3.350 και τον FTSE100 στις 5.790 μονάδες. Προς το 1,31 δολάριο ενισχύεται και πάλι το ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v