Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Προσπάθεια να ακολουθήσει τις ξένες αγορές

Αντίδραση με επικεφαλής τον τραπεζικό κλάδο και μικρή συνδρομή από ΟΤΕ και ΔΕΗ επιχειρείται στο χρηματιστήριο. Χαμηλότερα του 20άρη, η Intralot, το ΤΤ και η ΑΤΕ ξεχωρίζουν. Ελάχιστα τα συμβόλαια στην αγορά παραγώγων. 

Τραπεζική αντίδραση με χρονοκαθυστέρηση εξελίσσεται τουλάχιστον στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης στο ελληνικό χρηματιστήριο με τους υπόλοιπους τίτλους του 20άρη να ακολουθούν μάλλον με σχετική δυσφορία, ενώ πολύ περιορισμένος είναι ο αριθμός των μετοχών που παρουσιάζουν κάποια σχετική κινητικότητα, εκτός από τις θεωρούμενες δεικτοβαρείς.

Παίρνοντας τα πράγματα με τη σειρά, προσπάθεια αντίδρασης των τραπεζικών τίτλων, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι δεν στηρίζεται σε κάποια ειδησεογραφία, μάλλον το αντίθετο θα μπορούσε να υποστηριχθεί, δείχνει να βρίσκεται σε εξέλιξη, με επικεφαλής την Alpha Bank, ενώ ακολουθούν σε σχετική απόσταση η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, η μετοχή της Alpha Bank δείχνει να σημειώνει κέρδη 4%, με κέρδη μεγαλύτερα των 3 ποσοστιαίων μονάδων ακολουθεί η Eurobank και με κέρδη μεγαλύτερα του 2% η Εθνική και η Πειραιώς.

Σαφώς υποδεέστερη η συμπεριφορά στους υπόλοιπους δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους, ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές του 20άρη με κέρδη μεγαλύτερα του 2% κινούνται Μέτκα, Μυτιληναίος και ΟΤΕ και με κέρδη μεγαλύτερα του 1% η μετοχή της ΔΕΗ.

Αξίζει υποσημείωση το γεγονός ότι μόνο η μετοχή της CPB έχει διακινήσει επταψήφιο αριθμό τεμαχίων, και πιο συγκεκριμένα περισσότερα από 1,26 εκατ. τεμάχια, ενώ σαφώς χαμηλότερες συναλλαγές πραγματοποιούν Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Πειραιώς.

Με εξαψήφιο όγκο συναλλαγών και λίγο πάνω από τα 100.000 τεμάχια ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, με τον πρώτο να κινείται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος εναλλάσσοντας πρόσημα, λίγο πάνω από τα 70.000 κομμάτια οι συναλλαγές της ΔΕΗ, ενώ σαφώς χαμηλότερες συναλλαγές καταγράφουν οι υπόλοιπες μετοχές του 20άρη, με τον Τιτάνα να έχει διακινήσει μόλις 44 τεμάχια, ενώ μηδενικές συναλλαγές έχουν μέχρι στιγμής η Βιοχάλκο και η Folli Follie Group.

Μόλις 68 συμβόλαια για τον πρώτο μήνα στην αγορά παραγώγων καταδεικνύουν την απόλυτη επιφυλακτικότητα που επικρατεί στην αγορά, ενώ ο τζίρος στις 11.10 ξεπερνά τα 3 εκατ. και δείχνει ελαφρώς αυξημένος σε σχέση με τις συναλλαγές που είχαν προηγηθεί κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις την ίδια ώρα.

Εκτός 20άρη, όπως και προαναφέρθηκε, ελάχιστοι είναι οι τίτλοι που συνδυάζουν αξιοπρόσεκτα κέρδη με πειστικές συναλλαγές και μεταξύ αυτών η Intralot και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ συνεχίζεται το «ασανσέρ του τρόμου» για τη μετοχή της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, που δείχνει να επιμένει σε διψήφιες ημερήσιες αποδόσεις είτε με θετικό είτε με αρνητικό πρόσημο.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v