Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στο ΧΑ με τους επενδυτές... άφαντους

Συναλλακτική άπνοια επικρατεί στο ΧΑ με το Γενικό Δείκτη, όμως, να κινείται προς τις 800 μονάδες. Αντίδραση έως το 1,48 ευρώ για ΕΤΕ. Υπεραποδίδουν Πειραιώς, Alpha MIG, 3Ε. Θετικό γύρισμα για Eurobank.

Σε ανοδική κίνηση με μετριότατο τζίρο συνεχίζει το Χ.Α. Χωρίς σημαντικές διακυμάνσεις οι βασικοί δείκτες και με τον τζίρο μετά βίας να περνά τα 22 εκατ. ευρώ λίγο πριν από τις 15:00.

Οι δύο βασικοί δείκτες, Γ.Δ. και FTSE-20, διατηρούνται 1% υψηλότερα στις 795 και στις 282 μονάδες αντίστοιχα.

Χωρίς κάτι σημαντικό, με περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον, τραπεζικές και μη μετοχές παραπέμπουν εμφανώς σε στάση και διάθεση αναμονής. Κατά 1% ενισχύεται η Εθνική στο 1,46 ευρώ, κατά 3% υψηλότερα η Alpha Bank στο 1,52 ευρώ, ανάλογη εικόνα για Eurobank, και κέρδη 5% για την Πειραιώς. Χωρίς σημαντική μεταβολή η τιμή της Λαϊκής, των Ελληνικών Πετρελαίων και της Τιτάν.

Ο Μυτιληναίος υποχωρεί στα 3,64 ευρώ, σε αντίθεση με τη Motor Oil στα 6,94 ευρώ, τη Βιοχάλκο στα 3,30 ευρώ, τη MIG στο 0,334, την στα 17,20 ευρώ.

Μετριότερη είναι η κατάσταση στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, καθώς λιγοστές είναι οι μετοχές που συγκεντρώνουν σχετικό ενδιαφέρον και συναλλαγές. Οριακά χαμηλότερα στα 3,49 ευρώ η ΕΧΑΕ, με μικρές απώλειες το Υγεία στο 0,317 ευρώ, ομοίως η ΓΕΚ Τέρνα στο 1,67 ευρώ. Ενισχύονται ελαφρώς η Intralot στο 1,47 ευρώ και ο Fourlis στα 2,18 ευρώ.

Στις διεθνείς αγορές, το ευρώ παραμένει αδύναμο έναντι του δολαρίου, παρά τη μικρή ανάκαμψη των τελευταίων δύο ημερών. Χρηματιστηριακά, στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί κατά 0,76% στις 6.989 μονάδες, στη Μαδρίτη ο IBEX κινείται 0,65% χαμηλότερα στις 7.645 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο MIB πέφτει κατά 1,34% στις 14.959 μονάδες.

Κατά την εκτίμησή μας, δύο στοιχεία θα πρέπει να προσεχθούν για τη συνέχεια: Οι όλο και συχνότερες, ήπιες και… ευγενικές, προς ώρας, νουθεσίες του Βερολίνου προς το Παρίσι. Και η ολοκλήρωση του ανοδικού σχηματισμού για τον S&P 500 και οι πρώτες εμφανείς τεχνικές αδυναμίες για τον Dow Jones.

Στις επόμενες συνεδριάσεις θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για το κατά πόσον η Wall Street οδηγείται σε σχηματισμό αναστροφής και λύση του προς χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v