Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος 0,14% στα Αμοιβαία Κεφάλαια την Τρίτη

Η ευχάριστη έκπληξη της ημέρας ήταν η υψηλή άνοδος των μεριδίων, με ρυθμό της τάξεως του 0,25%, που αντιστοιχούν σε σημαντική αξία εισροών 6,486 εκατ. €.

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Τρίτη 10/4/2018

Δεύτερη συνεχιζόμενη ημέρα ανόδου του Ενεργητικού κατά 0,14%, το οποίο το διαμόρφωσε στα 6,710 δισ. €. Η ευχάριστη έκπληξη της ημέρας ήταν η υψηλή άνοδος των μεριδίων, με ρυθμό της τάξεως του 0,25%, που αντιστοιχούν σε σημαντική αξία εισροών 6,486 εκατ. €.

Το πρόσημο μέσης απόδοσης της αγοράς ήταν αρνητικό -0,35%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Τούτο οφείλεται κατά κύριο λόγο στην υψηλή αρνητική μέση απόδοση της κατηγορίας των Μετοχικών Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών, την οποία η επιστροφή από την Πασχαλινή αργία την «βρήκε» με μέση υποχώρηση καθαρών τιμών της τάξεως του -7,41%.

Από τις υπόλοιπες 20 κατηγορίες, οι 6 έκλεισαν με κέρδη, οι 12 με απώλειες και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέσο πτωτικό πρόσημο ακολούθησαν τα Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,98%, τα Funds of Funds Μετοχικά με -0,55% και το ένα Α/Κ που δραστηριοποιείται σε Κρατικά Ομόλογα Αναπτυσσομένων Χωρών με -0,37%. Στον αντίποδα, με την υψηλότερη μέση θετική απόδοση κινήθηκαν τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 1,43%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,15% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,96%.

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών, στις περισσότερες εκ των οποίων η συναλλακτική αξία ήταν χαμηλή. Η επενδυτική διάθεση χαρακτηρίζεται μικτή προς θετική. Το ενισχυμένο ισοζύγιο εισροών/εκροών κυρίως οφείλεται στις συμμετοχές στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 5,081 εκατ. € και στα Funds of Funds Μικτά με 847 χιλ. €. Αντιθέτως, σε εκροές ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 343 χιλ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 270 χιλ. € και τα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 147 χιλ. €.

Σχετική αδράνεια στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας και στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας. Τα με πρώτα είχαν οριακές εισροές αξίας 71 χιλ. €, τα δε δεύτερα παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα (αμελητέες εκροές αξίας μόλις 3 χιλ. €).

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v