Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Τρίτη

Ο ρυθμός μεριδίων ήταν, επίσης, πτωτικός -0,03% και αντιστοιχεί σε αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών αξίας 3,444 εκατ. €.

  • του Κώστα Σιαμπράκου

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Τρίτη 26/6/2018

Η χωρίς σαφή προσανατολισμό κίνηση των Ελληνικών τίτλων – τόσο μετά το Eurogroup, όσο και μετά την αναβάθμιση της S&P – και η ανάλογη επίδραση στις κατηγορίες των Α/Κ που δραστηριοποιούνται σε αυτούς, σε συνδυασμό με τις έντονες εκροές στις δύο κατηγορίες που αφορούν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων δημιουργούν «νευρικότητα» στο Ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν την Τρίτη, η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων να υποστεί νέα μικρή υποχώρηση -0,16% και να διαμορφωθεί στα 6,588 δις €. Ο ρυθμός μεριδίων ήταν, επίσης, πτωτικός -0,03% και αντιστοιχεί σε αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών αξίας 3,444 εκατ. €.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης το πρόσημο της αγοράς ήταν αρνητικό κατά -0,07%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 11 έκλεισαν με ζημιές, οι 7 με κέρδη και δύο παρέμειναν αμετάβλητες (Σύνθετα Α/Κ Absolute Return και Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας). Σε μέση υποχώρηση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με -0,86%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -0,65% και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,44%.

Στον αντίποδα, την υψηλότερη μέση θετική απόδοση επέτυχαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,85%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,44% και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 0,10%.

Κινητικότητα των μεριδίων υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών, η δε συναλλακτική αξία ήταν ελαφρώς ενισχυμένη σε σχέση με την Δευτέρα. Την επενδυτική διάθεση θα την χαρακτηρίζαμε μικτή. Η μεγαλύτερη ένταση από πλευράς εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 2,711 εκατ. €, στα συγγενή Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 2,080 εκατ. € και στα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 845 χιλ. €. Αντιθέτως, σε εισροές ξεχώρισαν τα Funds of Funds Μικτά με 1,656 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 259 χιλ. €, τα Σύνθετα Absolute Return με 171 χιλ. € και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 162 χιλ. €.

 

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v