Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο υψηλό 7ετίας για Nikkei με άνοδο 0,43%

Στο πράσινο τα ασιατικά ταμπλό. Μετά τις αποφάσεις της BoJ, τα σενάρια για πρόωρες εκλογές στην Ιαπωνία και για αναβολή στις φορολογικές αυξήσεις, δίνουν ώθηση στο Τόκιο. Σε νέο χαμηλό 7 ετών το γεν.

Σε ανοδική τροχιά συνεχίζουν οι χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας με πρωτοπόρο το Τόκιο που ευνοείται τα μέγιστα από την υποχώρηση του γεν σε νέο χαμηλό 7 ετών, αλλά και τα σενάρια για αναβολή των προγραμματισμένων φορολογικών αυξήσεων.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,43% στις 17.197 μονάδες. Ο εγχώριος Τύπος αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε εξετάζει το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Επί τάπητος τίθεται επίσης και η αναβολή της αύξησης στη φορολογία κατανάλωσης, στο 10% από 8% που έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2015.

«Η αγορά θέλει τις ιαπωνικές μετοχές μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ιαπωνίας (επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που ανακοινώθηκε προ ημερών) σε συνδυασμό με τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές και την πιθανότητα αναβολής στην αύξηση της φορολογίας» εξηγεί ο Tim Schroeders, της Pengana Capital και συμπληρώνει: «Ο Άμπε μπορεί να βγει ενισχυμένος από τις εκλογές με νέα εντολή για αλλαγές. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο πολύ μπορεί να προχωρήσει».

Το κλίμα είναι θετικό ευρύτερα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύεται κατά 0,3% στις 141,38 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,61% στις 23.952 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε υψηλότερα κατά 0,22% στις 1967 μονάδες με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής καθώς αύριο συνεδριάζει η κεντρική τράπεζα της χώρας. Ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 0,93% στις 5442 μονάδες, με επιρροή από την πτωτική πορεία στις τιμές των εμπορευμάτων.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1% στις 2494 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,4% στις 2594 μονάδες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v