Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια

Σε αρνητικό πεδίο τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τη μείωση των προβλέψεων της Fed για την αμερικανική ανάπτυξη.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι περισσότερες ασιατικές αγορές μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων της Fed για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καθυστέρηση της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, αλλά και σε μείωση της ζήτησης για τις ασιατικές εξαγωγές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχωρούσε κατά 0,14%, ενώ με απώλειες 1,13% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 19.990,82 μονάδες.

Απώλειες 1,44% για τον δείκτη CSI στις 5.064 μονάδες, 0,97% για τον Shanghai Composite στις 4.919 μονάδες, 1,21% για τον ASX στις 5.522,7 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng κινείται σταθεροποιητικά στις 26.750 μονάδες και ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,34% στις 2.041 μονάδες.

Νωρίτερα η Κίνα γνωστοποίησε πως θα προχωρήσει σε αύξηση των επενδύσεων σε τομείς-κλειδιά, προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, ενώ στην Ιαπωνία ο δείκτης Reuters Tankan έδειξε βελτίωση στα στοιχεία για την εμπιστοσύνη στην μεταποιητική δραστηριότητα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v