Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στις ασιατικές αγορές με βοήθεια από τη Wall

Σε θετικό πεδίο οι ασιατικές αγορές, με στήριξη από το χθεσινό ράλι της Wall και την απομάκρυνση του ενδεχόμενου αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. Έντονη νευρικότητα στις κινεζικές αγορές, με τη Σαγκάη να περιορίζει τα αρχικά κέρδη, αλλά να κλείνει τελικά με τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 9 Ιουλίου.

Το χθεσινό ράλι της Wall Street, η νέα παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, αλλά και οι δηλώσεις του προέδρου της Fed της Νέας Υόρκης για απομάκρυνση του ενδεχόμενου αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, ενθαρρύνουν τις ασιατικές αγορές, που κινούνται σήμερα σε θετικό πεδίο.

Στα κινεζικά χρηματιστήρια ωστόσο διατηρείται η νευρικότητα, με την αγορά της Σαγκάης να διολισθαίνει προς στιγμήν σε αρνητικό έδαφος, αλλά να κλείνει τελικά με τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 9 Ιουλίου.

Σημειώνεται πως από τις 11 Αυγούστου, όταν η Κίνα αποφάσισε να υποτιμήσει το γουάν, οι παγκόσμιες μετοχές έχουν χάσει πάνω από 8 τρισ. δολάρια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού απομακρύνεται από το χαμηλό τριετίας, καθώς ενισχύεται κατά 1,8%, ενώ με κέρδη 1,08% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 18.574,44 μονάδες. 

Υψηλότερα κατά 1,69% ο δείκτης Hang Seng στις 21.436 μονάδες, κατά 1,23% ο δείκτης ASX στις 5.242 μονάδες, κατά 0,73% ο δείκτης Kospi στις 1.908 μονάδες. 

Ο δείκτης Shanghai Composite έφτασε να καταγράφει κέρδη 1,5%, υποχώρησε στο -0,65% προς στιγμήν, για να κλείσει τελικά με κέρδη 5,3% στις 3.083,59 μονάδες. Αντιθέτως, σταθερά σε θετικό έδαφος κινήθηκε ο δείκτης CSI, ο οποίος έκλεισε με κέρδη 5,9% στις 3.205,64 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v