Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές

Περιορισμένες διορθωτικές κινήσεις μετά την χθεσινή ισχυρή άνοδο. Ξεχωρίζει το Λονδίνο που χθες ήταν κλειστό λόγω αργίας. Άλμα 4% για τη μετοχή της UBS με τη θετική έκπληξη στα αποτελέσματά της. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall

Ήπιες πιέσεις δέχονται οι περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, με την εξαίρεση του Λονδίνου που κινείται σε προεκλογικό ρυθμό και ήταν κλειστό χθες λόγω αργίας.

Έτσι, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,40% στις 7.015 μονάδες. Στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές ωστόσο, επικράτησαν διορθωτικές κινήσεις μετά την χθεσινή ευρεία άνοδο. Συγκεκριμένα, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,09% στις 5077 μονάδες και ο γερμανικός DAX 30 κατά 0,05% στις 11.613 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ σημειώνει απώλειες 0,62% στις 11.357 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση 0,03% στις 6201 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,95% στις 22.999 μονάδες.

Σε πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης αναδεικνύεται η UBS, της οποίας η μετοχή καταγράφει άλμα μεγαλύτερο του 4%. Η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε άλμα 88% στα κέρδη τριμήνου ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Από το "μέτωπο" της οικονομίας οι σημερινές ειδήσεις ήταν ενθαρρυντικές, καθώς η Κομισιόν προχώρησε σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για την οικονομία της ευρωζώνης. Βάσει των αναθεωρημένων εκτιμήσεων, ο στόχος ανάπτυξης για το 2015 τίθεται στο 1,5%.

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει ωστόσο, επικεντρωμένη στις μείζονες εκκρεμότητες της Γηραιάς Ηπείρου. Την Πέμπτη ανοίγουν οι κάλπες στην Βρετανία, στην πιο αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα. Έντονο είναι επίσης το ενδιαφέρον για τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας, ειδικότερα μετά το τελεσίγραφο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ φέρεται σύμφωνα με τους Financial Times, να έθεσε κοφτά στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης το αίτημα για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και νέο πρόγραμμα λιτότητας προκειμένου να αποφευχθεί πρωτογενές έλλειμμα 1,5% που προβλέπει για το 2015... αντί ίσου πρωτογενούς πλεονάσματος στο οποίο στοχεύει η Αθήνα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v