Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στραμμένη η προσοχή των επενδυτών, ενώ το κλίμα επιβαρύνεται από τις διακυμάνσεις στην αγορά πετρελαίου. Οριακά χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και η μεταβλητότητα στην αγορά πετρελαίου συντηρούν τις πιέσεις στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να εμφανίσουν σημαντικές μεταβολές λόγω των ανησυχιών για υπερκορεσμό της αγοράς, παρά τη μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν σήμερα, όπου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση της ΕΕ, η προστασία των πολιτών της, η τρομοκρατία, η ασφάλεια, η παγκοσμιοποίηση και η κλιματική αλλαγή.

Στη Σύνοδο αναμένεται να εμφανιστεί και η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, η οποία πιθανότατα θα ενημερώσει τους άλλους ηγέτες για τις προθέσεις της Βρετανίας για το Brexit.

Από το «μέτωπο» των μακροοικονομικών στοιχείων, το απόγευμα θα ανακοινωθεί η πρώτη εκτίμηση για την καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιουνίου της Ευρώπης.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,2% στις 387 μονάδες, κατά 0,35% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.421 μονάδες, κατά 03% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.258 μονάδες ενώ ο δείκτης  DAX της Φρανκφούρτης κινείται οριακά υψηλότερα στις 12.776 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε οριακά χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v