Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή άνοδος για τον Stoxx 600

Σε θετικό έδαφος έκλεισε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, τερματίζοντας πτωτικό σερί δύο ημερών. Κέρδη στα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι. Άνοδος για την τιμή του πετρελαίου. Υποχωρεί το ευρώ.

Κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές με στήριξη από την ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το πετρέλαιο είχε «βουλιάξει» σε χαμηλό δέκα μηνών παρά την μείωση στα αποθέματα αργού την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Σήμερα ο μαύρος χρυσός ενισχύεται 1,6% στα 43,20 δολάρια ανά βαρέλι.

Παράλληλα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε και η διήμερη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες. Οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να εστιάσουν σε δύο ζητήματα: στην ισχυροποίηση της Ε.Ε. και στην προστασία των πολιτών της.

Σημειώνεται ότι στη σύνοδο κορυφής θα παραβρεθεί και η Τερέζα Μέι προκειμένου να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες για τις προθέσεις της Μεγάλης Βρετανίας στη διαδικασία του Brexit.

Από πλευράς οικονομικών στοιχείων, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2001 τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε στις -1,3 μονάδες τον Ιούνιο από -3,3 τον προηγούμενο μήνα.

Επιπλέον, ελαφριά υποχώρηση εμφάνισε τον Ιούνιο η εμπιστοσύνη στον τομέα της Γαλλικής μεταποίησης, όπως κατέδειξαν σημερινά στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας "Insee". Η μηνιαία ανάγνωση της "Insee" για την εμπιστοσύνη στη μεταποίηση υποχώρησε κατά μία μονάδα στο 108 αυτό τον μήνα.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Airbus έκλεισε 144 οριστικές παραγγελίες από εταιρίες στη διάρκεια του Paris Air Show και εξασφάλισε συμφωνίες για άλλα 182 αεροσκάφη. Η συνολική αξία αυτών των συμφωνιών ανέρχεται στα 39,7 δισ. δολ.

Στις χρηματιστηριακές αγορές, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε μόλις 0,01% στις 388 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,11% στις 7.49 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε υψηλότερα 0,15% στις 12.794 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,15% στις 5.281 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε πτώση 0,29% στις 10.709 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο έκλεισε με απώλειες 0,67% στις 20.930 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού ενισχύεται 0,5% στα 1.251 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1149 από 1,1169 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v