Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ευρωαγορές

Σε πετρέλαιο και Σύνοδο Κορυφής στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Απρόσμενη επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ευρωζώνης τον Ιούνιο δείχνουν τα προκαταρτικά στοιχεία του IHS Markit. Οριακές μεταβολές στα futures της Wall Street

Στις κινήσεις στην αγορά του πετρελαίου και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ παραμένει στραμμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών. 

Οι ηγέτες της ΕΕ συναντώνται πάλι σήμερα, στην δεύτερη και τελευταία μέρα της Συνόδου Κορυφής, για να συζητήσουν μεταξύ άλλων τα ζητήματα της τρομοκρατίας, της παγκοσμιοποίησης και του Brexit.

Χθες η πρωθυπουργός της Βρετανίας αναφέρθηκε σε μια «δίκαιη συμφωνία» για τους ευρωπαίους πολίτες που ζουν στη Βρετανία, ανακοινώνοντας πως δεν θέλει να χωρίσει οικογένειες ή ανθρώπους που έπρεπε να φύγουν λόγω του Brexit.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σχολίασε πως πρόκειται για ένα «καλό ξεκίνημα», πρόσθεσε όμως πως υπάρχουν ακόμα πολλά ερωτήματα αναφορικά με το Brexit.

Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκαν τα προκαταρκτικά στοιχεία του IHS Markit για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, με τον Σύνθετο PMI να σημειώνει απρόσμενη επιβράδυνση τον Ιούνιο, λόγω της μείωσης του PMI υπηρεσιών.


Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,3% στος 387 μονάδες, κατά 0,43% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.407 μονάδες, κατά 0,47% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.257 μονάδες και κατά 0,56% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.720 μονάδες.

Οριακές μεταβολές στο ξεκίνημα της συνεδρίασης δείχνουν τα futures της Wall Street

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v