Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Τις αποφάσεις της Fed και την φρασεολογία της για τις αλλαγές στο αμερικανικό φορολογικό σύστημα αναμένουν οι επενδυτές. Αύριο οι συνεδριάσεις ΕΚΤ και BoE. Συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή επικεντρωμένη στην σημερινή συνεδρίαση της Fed, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει την τελευταία της αύξηση επιτοκίων για φέτος.

Παράλληλα, οι επενδυτές θα εξετάσουν την φρασεολογία της Fed ώστε να δουν πώς θα επεξεργαστεί η κεντρική τράπεζα πιθανές αλλαγές στο αμερικανικό φορολογικό σύστημα.

Σημειώνεται πως αύριο Πέμπτη συνεδριάζουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας.

Με ενδιαφέρον παρακολουθεί η επενδυτική κοινότητα και τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, μετά τη νίκη του Δημοκρατικού Νταγκ Τζόουνς στις εκλογές για τη Γερουσία στην Αλαμπάμα. Είναι η πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια που την έδρα στη Γερουσία κερδίζει Δημοκρατικός.

Η νίκη Τζόουνς μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς περιορίζει την ήδη μικρή πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, κάτι που ίσως θα δυσκολέψει την προώθηση της πολιτικής ατζέντας του Αμερικανού προέδρου.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται και η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων. Σήμερα δημοσιοποιούν τα μεγέθη τους, μεταξύ άλλων, οι Tui, Inditex και Dixons Carphone.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 391 μονάδες, κατά 0,1% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.508 μονάδες, κατά 0,14% υποχωρεί ο δείκτης CAC του Παρισιου στις 5.419 μονάδες και κατά 0,316% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 13.162 μονάδες.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα της συνεδρίασης στη Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v