Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή οδηγούν το αργό σε νέο υψηλό

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 50 σεντς ή 0,7%, φτάνοντας στα 71,64 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με αύξηση κατά 58 σεντς ή 0,8% φτάνει στα 77,78 δολάρια.

Σε… φρέσκα υψηλά επίπεδα σκαρφαλώνει το αργό σήμερα, με ώθηση από τις εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή. Ιρανικές δυνάμεις στη Συρία εκτόξευσαν τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη περίπου είκοσι ρουκέτες εναντίον θέσεων των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στο κατεχόμενο από το Ισραήλ τμήμα των Υψιπέδων του Γκολάν, ανακοίνωσε το ισραηλινό επιτελείο, διευκρινίζοντας πως δεν υπήρξαν θύματα και ότι ανταπέδωσε τα πυρά.

Ορισμένες από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από συστοιχίες του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ, ανέφερε ο αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόρνικους, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, προσθέτοντας πως υπήρξαν μόνο περιορισμένες υλικές ζημιές και ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ανταπέδωσαν, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για αυτή την ανταπόδοση.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 50 σεντς ή 0,7%, φτάνοντας στα 71,64 δολάρια ανά βαρέλι. Την Τετάρτη έκανε ράλι 3% με άνοδο κατά 2,08 δολάρια για να καταλήξει στα 71,14 δολάρια ανά βαρέλι, το υψηλότερο σημείο από το Νοέμβριο του 2014.

Το brent  με άνοδο κατά 58 σεντς ή 0,8% φτάνει στα 77,78 δολάρια ανά βαρέλι. Έκανε επίσης ράλι χθες με άνοδο κατά 2,36 δολάρια ή σχεδόν 3,2%, για να καταλήξει στα 77,21 δολάρια, επίσης το υψηλότερο σημείο από το Νοέμβριο του 2014.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v