Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η άνοδος του πετρελαίου δίνει ώθηση στις ασιατικές αγορές

Οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου "μεγάλος κερδισμένος" της απόφασης Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν. Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014 οι τιμές του Brent και του αργού.

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τη συνεχιζόμενη αύξηση των τιμών του πετρελαίου μετά την απόφαση Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν, να δίνει ώθηση στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου.

Οι επενδυτές «στοιχηματίζουν» πως η απόσυρση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία θα οδηγήσει σε κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και σε περιορισμό της προμήθειας πετρελαίου, κάτι που θα στηρίξει περαιτέρω τις πετρελαϊκές τιμές. Ωστόσο, η αύξηση των τιμών του «μαύρου χρυσού» αυξάνουν τις ανησυχίες και για τον πληθωρισμό, οδηγώντας υψηλότερα τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,6% ενώ ο δείκτης Nikkei κινείται 0,38% υψηλότερα στις 22.493 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,77% ο δείκτης Hang Seng στις 30.771 μονάδες, κατά 0,53% ο Kospi στις 2.456 μονάδες, κατά 0,29% ο ASX στις 6.222 μονάδες, κατά 0,11% ο Shanghai Composite στις 3.162 μονάδες και οριακά υψηλότερα ο CSI στις 3.872 μονάδες.

Το πετρέλαιο συνεχίζει ανοδικά, με τις τιμές του Brent και του αργού να αγγίζουν το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2014. Στις συναλλαγές στην Ασία, τα futures του Brent ενισχύονται κατά 0,75% στα 77,79 δολάρια το βαρέλι και του αργού κατά 0,79% στα 71,7 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v