Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αντίδραση Wall με το βλέμμα στην Συρία

Επιχείρηση ανάκαμψης μετά την χειρότερη πτώση από τον Ιούνιο καταβάλλει η Wall Street, με όλες τις επενδυτικές «κεραίες» στραμμένες στην Μέση Ανατολή και στο «γεωπολιτικό premium», που ωθεί το πετρέλαιο στα $110 στη Ν. Υόρκη.

Επιχείρηση ανάκαμψης μετά την χειρότερη πτώση από τον Ιούνιο, καταβάλλουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με όλες τις «κεραίες» στραμμένες στην Μέση Ανατολή, καθώς οι συμμαχικές δυτικές δυνάμεις εμφανίζονται έτοιμες για επέμβαση στην Συρία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 14.836 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,52% στις 1.639 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,6% στις 3.600 μονάδες.

Ο δείκτης Dow Jones διολισθησε στα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών χθες στην Wall Street, ενώ ο S&P 500 ολοκλήρωσε την χειρότερη συνεδρίαση από τα τέλη Ιουνίου.

Η αιτία της πτώσης ήταν οι φόβοι για τις εξελίξεις στην Συρία, που κλιμακώνονται ανησυχητικά μετά τις χημικές επιθέσεις εναντίον πολιτιών.

Οι ίδιοι φόβοι ώθησαν υψηλότερα τα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, με την μεγαλύτερη 3ήμερη πτώση στο yield του 10ετούς Treasury σε ένα έτος και πλέον.

Αν και τα χρηματιστήρια έχουν, σύμφωνα με αναλυτές, προεξοφλήσει την δυτική επέμβαση στην Συρία, και επιχειρούν σταθεροποίηση, οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν υψηλότερα αυξάνοντας το γεωπολιτικό premium και συντηρώντας τις πιέσεις στις αγορές κεφαλαίου.

Οι τιμές του πετρελαίου κινουνται στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών, ενώ ο χρυσός συνεχίζει να βρίσκει στήριξη στην επενδυτική αναζήτηση για «καταφύγια.»

Το συμβόλαιο της ποικιλίας WTI στις ΗΠΑ ενισχύεται 1,17% στα 110,28 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του πολυτίμου μετάλλου σταθεροποιείται στα 1419 δολ. ανά ουγκιά. 

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου προσφέρει σημαντική στήριξης στις ενεργειακές μετοχές και συμβάλλει στην ανάκαμψη του χρηματιστηρίου.

Από το στατιστικό μέτωπο, η ημέρα είναι αρκετά «ήσυχη» καθώς αναμένονται μόνο τα στοιχεία για τα προσύμφωνα πωλήσεων κατοικιών.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Joy Global υποχωρεί 3% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσματων τριμήνου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v