Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη φέρνει το ΑΕΠ στην Wall Street

Τα καλά στατιστικά για την αμερικανική οικονομία και η νηνεμία στο μεσανατολικό μέτωπο, εμπνέουν δεύτερη συνεχόμενη κερδοφόρο συνεδρίαση στην Wall. Πτώση πετρελαίου, χρυσού. Με εκτίναξη αντιδρούν οι μετοχές Vodafone και Verizon.

Τα καλά στατιστικά για την αμερικανική οικονομία και η νηνεμία στο μεσανατολικό μέτωπο, εμπνέουν 2η κερδοφόρο συνεδρίαση στην Wall. Πτώση πετρελαίου, χρυσού.

Κινητικότητα στο επιχειρηματικό μέτωπο προκαλούν οι εξελίξεις σε Vodafone Group και Verizon Communications.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 14.855 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,25% στις 1.639 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κέρδη 0,57% στις 3.614 μονάδες.

Το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε 2,5% στο β΄ τρίμηνο σύμφωνα με την αναθεωρημένη μέτρηση της αμερικανικής κυβέρνησης. Στην προηγούμενη εκτίμηση του υπουργείου Εμπορίου, εμφανιζόταν ανάπτυξη 1,7%.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειωθηκαν 6.000 την περασμένη εβδομάδα καθώς στα ταμεία ανεργίας εμφανίστηκαν 331.000 νέοι άνεργοι.

Τα μεγέθη έχουν διττή επίδραση στην αγορά, καθώς η βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ σημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα πιθανον να επιταχύνει την αναστολή της παροχής ρευστότητας.

Γι'αυτό και οι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν την συνεδρίαση με μικτή εμφάνιση. Ωστόσο τα κέρδη στους χρηματοοικονομικούς κλάδους καθιερώνουν τελικώς θετικά πρόσημα.

Στήριξη προσφέρουν στην αγορά οι ενδείξεις ότι δεν επίκειται άμεσα μια επέμβαση των δυτικών δυνάμεων στην Συρία.

Η Wall Street ανέκαμψε χθες για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα, χάρη στην καλή εμφάνιση των ενεργειακών μετοχών, που στηρίχθηκαν στην μεγάλη άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Το πετρέλαιο κινείται σήμερα διορθωτικά και υποχωρεί 90 σεντς ενώ ο χρυσός χάνει ως και 12 δολάρια.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της Vodafone εκτινάσσεται 8% στο Λονδίνο και της Verizon 2% στην Νέα Υόρκη, μετά την επιβεβαίωση της πρώτης εταιρίας ότι διεξάγει συνομιλίες για την πώληση του μεριδίου 45% στην κοινοπραξία τους Verizon Wireless.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v