Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά κλείνει η Wall τον αρνητικό Αύγουστο

Πτωτικές διαθέσεις επικρατούν στην Wall κατά την τελευταία συνεδρίαση του, αρνητικού, Αυγούστου. Δεν προσφέρουν κατεύθυνση τα στατιστικά, αποφεύγουν τις έντονες κινήσεις οι επενδυτές ενόψει αργίας. Νηνεμία από το μεσανατολικό μέτωπο.

Με πτωτικές διαθέσεις κινούνται στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα οι βασικοί δείκτες στην Wall Street. Οι πολλές στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας δεν προσφέρουν ιδιαίτερη κατεύθυνση ενώ στην θερινή υποτονικότητα των συναλλαγών συμβάλλει η αργία της Δευτέρας.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,24% στις  14.806 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,25% στις 1.634 μονάδες,ενώ ο Nasdaq κινείται 0,64% χαμηλότερα στις 3.597 μονάδες.

Χθες στην αγορά της Wall Street επικράτησαν ελαφρώς ανοδικές τάσεις αλλά όλοι οι δείκτες κλείνουν την εβδομάδα με πτώση, καθώς οι φόβοι στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στην Συρία πιέζουν τις μετοχές χαμηλότερα από την αρχή της εβδομάδας.

Με μικρές απώλειες ολοκληρώνουν οι δείκτες και τον μήνα Αύγουστο. Ο δείκτης S&P 500 έχει υποχωρήσει 2,8% μέχρι σήμερα στον Αύγουστο. Οι συναλλαγές στα χρηματιστήρια της Wall Street ήταν αυτό τον μήνα οι δεύτερες χαμηλότερες σε πέντε χρόνια, κατά μέσο όρο στις 5,5 δισεκατομμύρια μετοχές την ημέρα.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινωθηκε ότι οι καταναλωτικές δαπάνες έμειναν πρακτικώς αμετάβλητες τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, υποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει αλλαγή στους ήπιους ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας. Η ατομική δαπάνη αυξήθηκε 0,1% τον Ιούλιο, ενώ το ατομικό εισόδημα αυξήθηκε επισης ανεπαίσθητα κατά 0,1%.

Επίσης, ο δείκτης μεταποίησης Σικάγο PMI βελτιώθηκε περαιτέρω τον Αύγουστο  και ανήλθε στο 53. Η άνοδος ήταν ευθυγραμμισμένη με τις προβλέψεις. 

Τέλος, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος υποχώρησε τον Αύγουστο από τα υψηλά έξι ετών και διαμορφώθηκε στο 82,1 στην τελική μέτρηση. 

Από το επιχειρηματικό μέτωπο σημαντική άνοδο παρουσιάζει η μετοχή της General Electric, μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι σκοπεύει να ξεχωρίσει τον βραχίονα λιανικού δανεισμού και πιστωτικών καρτών GE Capital, με εισαγωγή του στο χρηματιστήριο τον επόμενο χρόνο.

Η Salesforce.com αντιδρά με ράλι 8% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της β΄ τριμήνου.

Ο τίτλος της πετρελαϊκής Apache ενισχύεται 5% μετά την συμφωνία πώλησης μεριδίου 33% αιγυπτιακής επιχείρησης στην China Petroleum & Chemical Corp.

Στις υπόλοιπες αγορές, η νηνεμία από το μεσανατολικό μέτωπο ασκεί πιέσεις στις τιμές των συμβολαίων του πετρελαίου και του χρυσού.

Τα αμερικανικά χρηματιστήρια θα παραμείνουν την Δευτέρα κλειστά για τον εορτασμό της Ημέρας Εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v