Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό σερί στη Wall Street

Δεύτερη διαδοχική άνοδος στη Wall. Χωρίς εκπλήξεις η έκθεση της Fed για την αμερικανική οικονομία. Στο επίκεντρο για άλλη μια συνεδρίαση η συριακή κρίση. Κάτω από τα 1.400 δολ. ο χρυσός.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε σήμερα τόσο η δημοσιοποίηση της Beige Book από τη Fed όσο και οι εξελίξεις στη Συριακή κρίση.

Τίποτα καινούργιο σε όσα γνώριζε ή ανέμενε η αγορά δεν είχε να προσθέσει η έκθεση της Fed για την αμερικανική οικονομία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη Beige Book η αμερικανική οικονομία για άλλη μια περίοδο αναπτύχθηκε σε «ήπιους έως μέτριους» ρυθμούς. Επιπλέον η Fed διαπίστωσε συγκρατημένη ανάπτυξη του μεταποιητικού κλάδου, αύξηση των καταναλωτικών δαπανών στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας και μέτριες πωλήσεις στη στεγαστική αγορά.

Στο μέτωπο της συριακής κρίσης, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας έδωσε το πράσινο φως για μια μικρής εμβέλειας επέμβαση στη Συρία. Αξίζει να αναφερθεί ότι το σχέδιο που συμφωνήθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, και το οποίο ήρθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters, θέτει όριο 60 ημερών για στρατιωτική δράση στη Συρία, με δυνατότητα χρονικής επιμήκυνσης μόνο για 30 ημέρες, και αυτό υπό προϋποθέσεις.

Από πλευράς οικονομίας, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε σημαντικά κατά 13% και ανήλθε στα 39,1 δισ. δολάρια τον Ιούλιο αφού πρώτα τον προηγούμενο μήνα το έλλειμμα είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 4 ετών. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν ότι το έλλειμμα θα επιστρέψει στα 39 δισ. δολ. τον Ιούλιο.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο η μετοχή της LinkedIn υποχώρησε μετά την ανακοίνωση πώλησης κοινών μετοχών 1 δισ. δολ. ενώ η Dollar General αποκόμισε κέρδη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Επιπλέον η αυτοκινητοβιομηχανία της Ford ανακοίνωσε σήμερα τις καλύτερες μηνιαίες πωλήσεις των τελευταίων 7 ετών με τον τίτλο να ενισχύεται 3,5%.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,66% στις 14.931,57 μονάδες, ο S&P κινήθηκε ανοδικά 0,81% στις 1.653,08 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 1,01% στις 3.649,04 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 3,96 δολ. με πτώση 2% και το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχυόταν 4,1% στα 29,08 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, πιέσεις ασκήθηκαν σήμερα στο δολάριο καθώς υποχώρησε οριακά σε σχέση με το ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3170 δολ. και αντίστοιχα έναντι του ιαπωνικού νομίσματος κινήθηκε πτωτικά 0,2% στα 99,34 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κοντά σε υψηλό 2 ετών και συγκεκριμένα στο 2,86% Σημειώνεται ότι στις 22 Αυγούστου η απόδοση του 10ετούς είχε πιάσει υψηλό αντίστοιχο της 29ης Ιουλίου 2011, στο 2,93%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,3% στα 107,12 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 1,6% στα 1.390 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v