Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wall Street χειροκροτεί τα deals

Κέρδη αποκομίζει η Wall Street μετά την αργία, καθώς η νηνεμία από το συριακό μέτωπο, επιτρέπει «πανηγυρισμούς» για την συμφωνία Microsoft – Nokia. Κι άλλα σημαντικά deals στο προσκήνιο, αλλά και κρίσιμα στατιστικά για μεταποίηση.

Κέρδη αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι φόβοι άμεσης στρατιωτικής επίθεσης κατά της Συρίας υποχωρούν, επιτρέποντας στους επενδυτές να επικεντρωθούν στην κολοσσιαία επιχειρηματική συμφωνία Microsoft - Nokia και τα σημαντικά στατιστικά μεγέθη της ημέρας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,57% στις 14.992 μονάδες, ο S&P αποκομίζει κέρδη 0,72% στις 1.650 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,35% υψηλότερα στις 3.633 μονάδες.

Η Wall Street παρέμεινε χθες κλειστή λόγω αργίας για την Ημέρα Εργασίας. Το κλίμα στις υπόλοιπες διεθνείς αγορές χθες ήταν θετικό, αν και οι τζίροι παρέμειναν χαμηλοί λόγω της αμερικανικής αργίας.

Σήμερα όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην ανακοινωση της Microsoft (-5%) ότι θα αγοράσει τις επιχειρήσειςσυσκευών και παροχής υπηρεσιών της Nokia που εκτινάσσεται 44% στις συναλλαγές στο Ελσίνκι.

Ο τίτλος της Verizon Communications διολισθαίνει 4,4% μετά την επιβεβαίωση εξαγοράς του μεριδίου 45% της Vodafone Group (-1,3%) στην κοινοπραξία τους Verizon Wireless.

Θετική επίδραση έχουν και τα στατιστικά στοιχεία της ημέρας. Ο δείκτης μεταποίησης ISM βελτιώθηκε περαιτέρω τον Αύγουστο και ανήλθε στο 54,1 τον Αύγουστο από 55,4 τον Ιούλιο.

Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι στην Μέση Ανατολή εξακολουθούν να κρατούν τεντωμένα τα νεύρα των επενδυτών και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια προς στιγμήν διολίσθησαν όταν ανακοινώθηκε ότι το Ισραήλ και οι ΗΠΑ διεξήγαγαν κοινές πυραυλικές επιχειρήσεις στην Μεσόγειο.

Η εικόνα σήμερα είναι μικτή και σταθεροποιητική σε Ασία και Ευρώπη, μετά τα χθεσινά ράλι τιμών.

Στις αγορές χρυσού και πετρελαίου κυριαρχούν αρνητικά πρόσημα καθώς επικρατεί νηνεμία στο μεσανατολικό μέτωπο.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v