Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στην Wall με το βλέμμα σε Fed, Συρία

Παραμένει σε ανοδικό κανάλι η Wall μετά τη δημοσιοποίηση της Beige Book. Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Συρία, τα στατιστικά και οι μηνιαίες πωλήσεις αυτοκινήτων. Πτώση σε χρυσό, πετρέλαιο.

Ανοδικές κινήσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τη δημοσιοποίηση της Beige Book από τη Fed. Στο επίκεντρο και οι εξελίξεις στην Συρία, όπου η αμερικανική Γερουσία εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο Ομπάμα για στρατιωτική επέμβαση.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν με μικτές, σταθεροποιητικές τάσεις, αλλά αυτή την ώρα οι δείκτες κινούνται στα υψηλά ημέρας, με τον δείκτη Dow Jones να ενισχύεται 0,74% στις 14.943 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,87% στις 1.654 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,9% στις 3.645 μονάδες.

Το ενδιαφέρον είναι επικεντρωμένο στις διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις, καθώς κλιμακώνεται η προοπτική δυτικής στρατιωτικής παρέμβασης στην Συρία.

Οι μεσανατολικές εξελίξεις υποχρέωσαν την Wall Street να περιορίσει την αρχικά μεγάλη άνοδό της χθες και πιέζουν και σήμερα χαμηλότερα τις ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές.

Επιπλέον στη δημοσιότητα δόθηκε και η έκθεση της Fed όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται σε "ήπιους έως μέτριους" ρυθμούς.

Από το στατιστικό μέτωπο, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε έντονα κατά 13,3% και ανήλθε στα 39,1 δισ. δολ. τον Ιούλιο, ένα μήνα μετά την πτώση του στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 1,6% στα 228,6 δισ. δολ. ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν 0,6% στα 189,4 δισ. δολάρια.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, οι επενδυτές παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων πωλήσεων αυτοκινήτων Αυγούστου.

Κατά τα λοιπά η μετοχή της LinkedIn υποχωρεί 2% μετά την ανακοίνωση πώλησης κοινών μετοχών 1 δισ. δολ.

Η Dollar General αποκομίζει κέρδη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ η H&R Block υποχωρεί χαμηλότερα.

Στις υπόλοιπες αγορές, πτώση 1,05% καταγράφει το συμβόλαιο του πετρελαίου στα 107,36 δολ. ανά βαρέλι, ενώ και ο χρυσός υποχωρεί 18 δολ. στα 1.394 δολ. ανά ουγκιά. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v