Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πράσινο η Wall πριν την Fed

Ήπια κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, με την συνεδρίαση της Fed να βρίσκεται στο προσκήνιο. Άνοδος 1,7% για την μετοχή της Microsoft. Πτώση για χρυσό. Απώλειες πάνω από 1% για πετρέλαιο. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στη Fed και στις κινήσεις για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. 

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,34% στις 15.548 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,60% στις 3.740 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται 0,38% υψηλότερα στις 1.704 μονάδες.

Η επιτροπή της Fed αναμένεται να μειώσει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων κατά $10 δισ. σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg.

Άνοδο 0,1% σημείωσαν οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Οι τιμές στην ενέργεια υποχώρησαν 0,3%, ενώ στα τρόφιμα σημείωσαν άνοδο 0,1%.

Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος αποκλείει τις ευμετάβλητες κατηγορίες του φαγητού και της ενέργειας, αυξήθηκε και αυτός κατά 0,1%

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο διολισθαίνει 1,42% στα 105,08 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,59% χαμηλότερα στα 1.310 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,33.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, άνοδο 1,7% καταγράφει η μετοχή της Microsoft, μετά την ανακοίνωση για αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 22%. Η εταιρεία ενέκρινε την επαναγορά μετοχών ως και $40 δισ.

Η US Airways κινείται 2,5% υψηλότερα. Η JP Morgan αναβάθμισε τη σύσταση της μετοχής της αεροπορικής σε "overweight" από "neutral".

Άνοδο 1,7% πραγματοποιεί η Take – Two, καθώς το "Grant Theft Auto V" αναμένεται να δημιουργήσει έσοδα $1 δισ. σε ένα μήνα, τέσσερις φορές υψηλότερα από το ποσό που κατέλαβε η εταιρεία για την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Πτώση 2,3% σημειώνει η μετοχή της Mosaic, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι πωλήσεις θα υποχωρήσουν το τρίτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v