Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall με το βλέμμα στο Κογκρέσο

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι μετοχές στη Wall, με τις διαπραγματεύσεις Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικάνων για το χρέος στο επίκεντρο. Υψηλότερα οι αποδόσεις των ομολόγων. Σε υψηλό 2 ετών το μονοετές CDS. Οριακή πτώση για χρυσό. Κέρδη για πετρέλαιο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στη Wall, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στις διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ορίου του χρέους και την έκτακτη χρηματοδότηση της κυβέρνησης. 

Ο Dow Jones κινείται 0,44% υψηλότερα στις 15.061 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,56% στις 1.688 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,81% υψηλότερα στις 3.805 μονάδες. 

Ο Τζον Μπένερ, επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε πως δεν θα ψηφίσει ένα "καθαρό" νομοσχέδιο για την έκτακτη χρηματοδότηση και απαίτηση ανταλλάγματα για την αύξηση του ορίου του χρέους.

"Δεν πιστεύω ότι πρέπει να χρεοκοπήσουμε" ανέφερε σε δημοσιογράφους ο Τζ. Μπένερ μετά από συνάντηση με τους Ρεπουμπλικάνους.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι "αν πρόκειται να αυξήσουμε την ποσότητα του χρήματος που μπορούμε να δανειστούμε, πρέπει να κάνουμε κάτι και για το πρόβλημα που έχουμε με τις δαπάνες και την έλλειψη ανάπτυξης".

Σημειώνεται ότι λόγω του "λουκέτου" στην κυβέρνηση δεν ανακοινώθηκαν τα προγραμματισμένα στοιχεία για την ανεργία. 

Άνοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των αμερικάνικων ομολόγων. Η απόδοση του 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, αυξάνεται κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,64%. Αύξηση 3 μονάδων βάσης πραγματοποιεί και η απόδοση του 5ετους τίτλου, στο 2,50%.

Την ίδια ώρα υψηλότερα κινείται το κόστος ασφάλισης του μονοετούς ομολόγου έναντι χρεοκοπίας. Το μονοετές CDS σκαρφαλώνει στις 58 μονάδες βάσης, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011 και υψηλότερα από το πενταετές CDS.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός πραγματοποιεί οριακή πτώση 0,05% στις 1.317 μονάδες, ενώ το πετρέλαιο κινείται 0,62% υψηλότερα στα 103.95 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας.

Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος έναντι του ευρώ κινείται στο 1,35. Την Πέμπτη είχε περάσει το φράγμα του 1,36, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό οχτώ μηνών.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο η μετοχή του Facebook πραγματοποιεί άνοδο 1,5%, μετά την ανακοίνωση ότι θα πουλήσει διαφημιστικό χώρο στο Instagram.

Άνοδο 1% καταγράφει η μετοχή της Tesla Motors. Η μετοχή της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων είχε σημειώσει βουτιά 10% από την 1η Οκτωβρίου, όταν πήρε φωτιά ένα από τα οχήματα της.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Twitter ανακοίνωσε το σχέδιο της να αντλήσει 1 δισ. δολάρια από την εισαγωγή μετοχών της στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ελπίζοντας ότι θα προσελκύσει επενδυτές χάρη στην ταχύτατη αύξηση των εσόδων της, αν και την τελευταία τριετία δεν είχε κερδοφόρο αποτέλεσμα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v