Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επίπεδα ρεκόρ ο S&P στην Wall Street

Τον πολιτικό συμβιβασμό για το χρέος «χωνεύει» η Wall, εμφανίζοντας σταθεροποιητικές τάσεις. Νέο ρεκόρ για τον S&P 500 αλλά πιέσεις στα blue chips λόγω αποτελεσμάτων Q3. Σε χαμηλό 2ετίας η ΙΒΜ. Εκτίναξη 3% για τον χρυσό, στα $100 το πετρέλαιο.

Σταθεροποιητική εικόνα μετά την νευρικότητα που προκάλεσαν τα «παζάρια» για τον αμερικανικό προϋπολογισμό επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν την απόφαση του Κογκρέσο για προσωρινή επανέναρξη της λειτουργίας της κυβέρνησης και αύξησης του ορίου του χρέους έως τις αρχές 2014.

Επιβεβαιώνοντας το χρηματιστηριακό στερεότυπο "Buy the rumor, sell the news", που χαρακτηρίζει την επενδυτική συμπεριφορά της προεξόφλησης με «εντολές αγοράς όταν φημολογείται ένα γεγονός και εντολές πώλησης όταν υλοποιείται το γεγονός», η συνεδρίαση ξεκίνησε σήμερα με αρνητικά πρόσημα, παρά την επίτευξη της πολυ-αναμενόμενης πολιτικής συμφωνίας.

Ωστόσο στην συνέχεια οι εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου πήραν και πάλι τα "ηνία", δημιουργώντας μικτές κινήσεις στους βασικούς δείκτες. 

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,32% στις 15.323 μονάδες με σημαντικές πιέσεις λόγω ΙΒΜ, αλλά ο S&P κινείται σε επίπεδα ρεκόρ, με άνοδο 0,26% στις 1.726 μονάδες, και ο Nasdaq κερδίζει 0,28% στις 3.850 μονάδες.

Η πολιτική εξομάλυνση επιτρέπει πάντως στην Wall Street να επαναφέρει το επίκεντρο στις μακροοικονομικές κι επιχειρηματικές εξελίξεις και ειδικά στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοινώνουν αυτή την περίοδο οι μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ.

Η Google, η Goldman Sachs και η Verizon Communications περιλαμβάνονται στις εταιρίες που κοινοποιούν σήμερα τα μεγέθη τους.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο εκτινάχθηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης μετά την ανακοίνωση επίτευξης συμβιβαστικής συμφωνίας στην αμερικανική πολιτική σκηνή με την οποία έληξε το 16ήμερο «λουκέτο» στην κυβέρνηση.

Οι δείκτες έκλεισαν τελικώς με μικτά πρόσημα, αλλά πάντως ο Nasdaq τερμάτισε σε υψηλό 13 ετών και ο S&P κοντά σε επίπεδο ρεκόρ.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα, ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 15.000 την περασμένη εβδομάδα καθώς στα ταμεία εμφανίστηκαν 358.000 νέοι άνεργοι.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της UnitedHealth Group υποχωρεί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και η IBM βουλιάζει 6,5% στα χαμηλότερα επίπεδα δύο ετών, επιτείνοντας τις πιέσεις στον δείκτη Dow.

Η EBay αντιδρά με πτώση 4,2% ενώ η Goldman Sachs κινείται 2% χαμηλότερα.

Αντιθέτως η Verizon Communications ενισχύεται σχεδόν 3%.

Μικτές, σταθεροποιητικές διαθέσεις επικρατούν στις υπόλοιπες διεθνείς αγορές.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με ήπιες διακυμάνσεις, ενώ οι ευρωαγoρές κινούνται ελαφρώς διορθωτικά από το προηγούμενο υψηλό 5ετίας.

Εντυπωσιακή άνοδο καταγράφει ο χρυσός, με το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου να ενισχύεται 3% στα 1.319 δολ. ανά ουγκιά.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου αντιθέτως υποχωρεί 1,4% στα 100,84 δολ. ανά βαρέλι. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v