Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street με το βλέμμα στο χρέος

Εχοντας προεξοφλήσει την λύση στο χρέος, η Wall ξεκίνησε την συνεδρίαση με μίνι-ράλι, ενώ η επιβεβαίωση της συμφωνίας εκτίναξε τον δείκτη S&P σε επίπεδα ρεκόρ. Πληθώρα ανακοινώσεων εταιρικών Q3. Αναμένονται στατιστικά και Beige Book.

Με μίνι ράλι ξεκίνησε την σημερινή συνεδρίαση Wall Street, έχοντας προεξοφλήσει την εύρεση πολιτικής συναίνεσης για την έγκριση του προϋπολογισμού και την αύξηση του ορίου του χρέους.

Οταν επισημοποιήθηκε η συμφωνία, οι δείκτες "εκτοξεύτηκαν" και ο δείκτης S&P 500 αναρριχήθηκε κοντά σε επίπεδα ρεκόρ.

Η δημοσιοποίηση της οικονομικής έκθεσης της Federal Reserve, Beige Book, οι πολλές εταιρικές ανακοινώσεις της ημέρας, καθώς και μια στατιστική ανακοίνωση για την αγορά εργασίας, συγκεντρώνουν επίσης το ενδιαφέρον.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,34% στις 15.371 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,41% στις 1.722 μονάδες, πολύ κοντά στο ιστορικό ρεκόρ των 1.730 μονάδων, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,21% στις 3.840 μονάδες.

Στις μεγάλες εταιρίες που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα κερδών γ΄ τριμήνου περιλαμβάνονται η Bank of America (+0,42%), η Stanley Black & Decker (-9%), η BlackRock και η PepsiCo (+1%).

H Yahoo και οι Intel ανακοίνωσαν επίσης αποτελέσματα τριμήνου μετά την λήξη της χθεσινής συνεδρίασης.

Η Apple εμφανίζει επίσης κινητικότητα μετά τις φήμες για μείωση των παραγγελιών iPhone 5C, ενώ η Berkshire Hathaway ανακοίνωσε την εξαγορά της βρετανικής μηχανολογικής IMI PLC προς 1,1 δισ. δολ.

Αν και πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες παραμένουν κλειστές λόγω του μερικού «λουκέτου» εξαιτίας της πολιτικής ασυμφωνίας στον προϋπολογισμό, θα ανακοινωθούν αργότερα σημαντικά κλαδικά μεγέθη για την αγορά ακινήτων, ενώ και η κεντρική τράπεζα Fed θα δημοσιεύσει την μηνιαία έκθεσή της για την οικονομία.

Νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων επικράτησαν σε όλες τις διεθνείς αγορές μέχρι το μεσημέρι, όποτε η δυναμική άνοδος της Wall Street καθιέρωσε θετικές τάσεις στις ευρωαγορές και πιέσεις στον χρυσό

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v