Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρέος και αποτελέσματα καθήλωσαν τη Wall

Απώλειες στη Wall με τις διαπραγματεύσεις για το ταβάνι του χρέους να παραμένουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα της Citrigroup (-1,6%). Πτώση για πετρέλαιο, άνοδος για χρυσό.

Πτώση στη Wall Street καθώς διαψεύστηκαν οι ελπίδες πιθανής συμφωνίας Obama - Κογκρέσου για την αύξηση του ορίου χρέους, εντός της ημέρας, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν αναλυτές.

Ειδικότερα στην έναρξη της συνεδρίασης οι δείκτες κινήθηκαν δυναμικά ανοδικά με αφορμή την αισιοδοξία που εξέφρασαν ηγετικά στελέχη της αμερικανικής Γερουσίας για επίτευξη συμφωνίας εντός της ημέρας προκειμένου να επαναλειτουργήσει η κυβέρνηση, να αυξηθεί το όριο χρέους και να αποφευχθεί η στάση πληρωμών.

Ωστόσο οι ελπίδες αυτές διαψεύστηκαν κοντά στο μέσο της συνεδρίασης στη Wall όταν ο Λευκός Οίκος απέρριψε το νομοσχέδιο που έστειλαν οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία, το οποίο μεταξύ άλλων περιλάμβανε επιμήκυνση της χρηματοδότησης της κυβέρνησης μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και μια παράταση του ορίου του χρέους ως τις 7 Φεβρουαρίου.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Citigroup υποχώρησε 1,6% μετά την ανακοίνωση κατώτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου.

Στον αντίποδα ο τίτλος της Apple κινήθηκε ανοδικά μετά την ανακοίνωση της πρόσληψης της Angela Ahrendts από τη Burberry στη θέση της επικεφαλής λιανικών πωλήσεων.

Στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 0,87% στις 15.168,01 μονάδες, ο S&P κινήθηκε πτωτικά 0,71% στις 1.698,06 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,56% στις 3.794,01 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,34 δολ. με άνοδο 4% ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχωρούσε 1,5% στα 27,44 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ για πρώτη φορά τις τελευταίες τρεις μέρες, σημειώνοντας άνοδο 0,5%, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3497. Επιπλέον, το δολάριο παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με το γεν, στα 98,52.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,72%. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η αγορά ομολόγων παρέμεινε κλειστή λόγω του εορτασμού της μέρας του Κολόμβου.

Στην αγορά των εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1% στα 101,22 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,3% στα 1.281 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v