Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παύση στην άνοδο της Wall Street

Σταθεροποιητικά, μετά από έξι ανοδικές συνεδριάσεις, κινείται η Wall Street. "Διστάζει" ο Dow πριν τα επίπεδα τεχνικής αντίστασης. Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα, δυσμενή τα στατιστικά για την αγορά ακινήτων. Ανακάμπτουν χρυσός και πετρέλαιο.

Σταθεροποιητικές κινήσεις πραγματοποιούν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά από έξι συνεχόμενα θετικά κλεισίματα του S&P 500.

Τα αποτελέσματα τριμήνου κυρίως τεχνολογικών κολοσσών όπως η Apple και το Facebook προκαλούν κινητικότητα, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται και στατιστικά στοιχεία για την αγορά ακινήτων και την μεταποίηση.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,12% στις 16.495 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,08% στις 1.878 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,47% χαμηλότερα στις 4.142 μονάδες.

Αναλυτές τονίζουν ότι ο δείκτης Dow Jones «διστάζει» καθώς πλησιάζει στην σημαντική τεχνική δοκιμασία των 16.576 μονάδων, στο ιστορικό ρεκόρ του. Το πώς θα αντιδράσει ο δείκτης σε αυτό το φράγμα αντίστασης, θεωρείται ότι θα καθιερώσει και την βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

Χθες στην Wall Street τόσο ο δείκτης S&P 500 όσο και ο Nasdaq έκλεισαν με κέρδη επί έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, αντιδρώντας στις καλές στατιστικές ανακοινώσεις, τα πολλά εταιρικά αποτελέσματα και τις εξαγορές και συγχωνεύσεις στον κλάδο φαρμακοβιομηχανιών.

Σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου επιχειρηματικοί κολοσσοί όπως η Boeing (+2,8%), η Delta Air Lines (+2,3%) και η Dow Chemical (+1,2%).

Επίσης, η AT&T (-2,2%), η Yum Brands και η Procter & Gamble (-0,55%).

Η Apple και το Facebook θα κοινοποιήσουν τα μεγέθη τους μετά το «καμπανάκι.»

Στις υπόλοιπες αγορές, οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται με αρνητικά πρόσημα, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ δύσης και Ρωσίας.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου που διολίσθησε έως 2%, αντιδρά ελαφρώς ανοδικά στα 101,95 δολ. ανά βαρέλι.

Ο χρυσός ανακάμπτει από τα χαμηλά τριών εβδομάδων της προηγούμενης συνεδρίασης και κερδίζει $2 στα 1.283 δολ. ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v