Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ρυθμό των αποτελεσμάτων η Wall Street

Άνοδος για τους δείκτες, κινητικότητα στις μετοχές που ανακοινώνουν αποτελέσματα στην αμερικανική αγορά. Ισχυρά κέρδη για τους τίτλους των Hasbro και Advanced Micro Devices μετά το Q1. Παραμένει σε υψηλά 1,5 μήνα το πετρέλαιο. Μικρές απώλειες για χρυσό.

Συνεχίζεται η ανοδική κίνηση στη Wall Street, μετά από μια εβδομάδα ισχυρών κερδών και εν όψει μιας σειράς ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου από τις εισηγμένες εταιρίες στις ΗΠΑ. 

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,28% στις 16.452 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq εμφανίζει άνοδο 0,57% στις 4.119 μονάδες ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,33% στις 1.871 μονάδες. 

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται χαμηλός όγκος συναλλαγών μια μέρα μετά το Χριστιανικό Πάσχα. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο S&P 500 εμφάνισε σε τέσσερις συνεδριάσεις, την καλύτερη εβδομαδιαία πορεία του από τον Ιούλιο του 2013, με άνοδο 2,7%. 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, άνοδο καταγράφει ο τίτλος της Halliburton μετά την ανακοίνωση ότι πέρασε σε κέρδη άνω των εκτιμήσεων στο τρίμηνο, έναντι ζημιών κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

Ισχυρή άνοδος για τον τίτλο της εταιρίας παιχνιδιών Hasbro που επίσης εμφάνισε κέρδη έναντι ζημιών, καθώς και για τον τίτλο της Advanced Micro Devices (+9%) που είχε ανακοινώσει θετικά αποτελέσματα την Πέμπτη, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Οριακές απώλειες εμφανίζει σήμερα τόσο ο χρυσός (στα 1.290 δολάρια με πτώση 0,3%) όσο και το πετρέλαιο, που κινείται σε υψηλά 1,5 μηνός κοντά στα 104 δολάρια το βαρέλι λόγω και της αβεβαιότητας από το μέτωπο της Ουκρανίας. Στις ισοτιμίες, σε υψηλά δυο εβδομάδων κινείται το δολάριο έναντι του γεν μετά την ανακοίνωση εκτίναξης του ιαπωνικού εμπορικού ελλείμματος το Μάρτιο.   

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v