Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει ανοδικά η Wall με χορηγό τη Fed

Διατηρεί την τάση ανάκαμψης η Wall Street, με καλές ειδήσεις από την βιομηχανία και την οικοδομική αγορά. Στο επίκεντρο η Beige Book. Κρεσέντο εταιρικών ανακοινώσεων Q1. Γλίτωσαν τον Nasdaq από την διόρθωση τα τεχνολογικά αποτελέσματα.

Εντονη είναι η δραστηριότητα στην σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, με πολλές καλές στατιστικές και εταιρικές ανακοινώσεις να απασχολούν τους επενδυτές.

Επιπλέον, σε ανοδική τροχιά παρέμεινε η Wall και μετά την ομιλία της Janet Yellen και την κοινοποίηση της Beige Book από τη Fed.

Συγκεκριμένα η Janet Yellen υποστήριξε ότι έως το 2016 θα έχει επιτευχθεί πλήρης απασχόληση και σταθερότητα τιμών στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,79% στις 16.390 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,76% στις 1.857 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,79% στις 4.066 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε σε υψηλότερα επίπεδα εχθές, χάρη κυρίως σε καλές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου από μεγάλες επιχειρήσεις.

Ο δείκτης Nasdaq «γλίτωσε» παρά τρίχα την διολίσθηση σε φάση διόρθωσης, που προσδιορίζεται ως πτώση 10% από το προηγούμενο υψηλό του δείκτη.

Σήμερα, τα καλά Q1 τεχνολογικών κολοσσών όπως η Yahoo (+8%) και η Intel (+0,8%) στηρίζουν σε περαιτέρω ανάκαμψη τον δείκτη.

Η συνεδρίαση είναι πλούσια σε ανακοινώσεις τριμήνου κι άλλων μεγάλων εισηγμένων, όπως η Bank of America (-2%), η U.S. Bancorp, καθώς και οι Google και IBM μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, καθώς κλιμακώνεται αυτή την εβδομάδα η περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων χρήσης. 

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι η βιομηχανική παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε περισσότερο απ'όσο αναμενόταν τον Μάρτιο (+0,7%) , ενώ και τα μεγέθη Φεβρουαρίου αναβαθμίστηκαν σε σχέση με την αρχική εκτίμηση (1,2%).

Επιπλέον στην οικοδομική αγορά, οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 2,8% τον Μάρτιο, ενώ οι εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών μειώθηκαν 2,4%.

Θετική παραμένει η τάση για τον χρυσό, αλλά με πολύ μικρή άνοδο 2 δολ. στα 1.301 δολ. ανά ουγκιά. 

Το πετρέλαιο ενισχύεται 0,94% στα 104,72 δολ. ανά βαρέλι στην Νέα Υόρκη, εν αναμονή των στοιχείων για τα αποθέματα από την αμερικανική υπηρεσία ενέργειας ΕΙΑ.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v