Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία κέρδη 2,4% για τον Dow Jones

Μικτά πρόσημα στη Wall. Ικανοποίησαν απασχόληση και μεταποίηση. Προβλημάτισαν τα αποτελέσματα των Google και IBM. Η καλύτερη εβδομάδα από τον Ιούλιο για τον S&P (+2,7%). Στο επίκεντρο η συμφωνία για Ουκρανία. Αργία την Παρασκευή στο χρηματιστήριο της ΝΥ.

Tα μικτά εταιρικά αποτελέσματα δίχασαν τους επενδυτές στη Wall. Καλά τα οικονομικά στοιχεία. Αισιοδοξία για λύση στην ουκρανική κρίση.

Στη Wall, ο Dow Jones υποχώρησε 0,10% στις 16.408,54 μονάδες, ο S&P έκλεισε με κέρδη 0,14% στις 1.864,86 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,23% στις 4.095,52 μονάδες.

Εβδομαδιαία κέρδη 2,4% για τους δείκτες Dow και Nasdaq, 2,7% για τον S&P.

Από πλευράς οικονομικών στοιχείων, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν λιγότερο απ' όσο ανέμεναν οι επενδυτές, παραμένοντας ουσιαστικά κοντά σε χαμηλό 7ετίας. Ειδικότερα οι αιτήσεις αυξήθηκαν στις 304.000 έναντι 315.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Επιπλέον η δραστηριότητα του κλάδου μεταποίησης στην περιφέρεια της Φιλαδέλφεια ενισχύθηκε τον Απρίλιο στις 16,6 μονάδες έναντι 9 τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι κάθε μέτρηση άνω του μηδενός υποδεικνύει ανάπτυξη.

Στο εταιρικό μέτωπο τα καλά αποτελέσματα τριμήνου των Morgan Stanley και General Electric άφησαν σε δεύτερη μοίρα τις απογοητευτικές πωλήσεις που ανακοίνωσαν οι Google και IBM.

Αναλυτικά η μετοχή της Morgan Stanley ενισχύθηκε 3% καθώς τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Αντίστοιχα και ο τίτλος της General Electric κινήθηκε ανοδικά 1,6% καθώς η μείωση της κερδοφορία του ομίλου ήταν μικρότερη της αναμενόμενης.

Στον αντίποδα η μετοχή της Google υποχώρησε 3,6% καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 6,27 δολ. έναντι 6,36 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Επιπλέον ο τίτλος της IBM κινήθηκε χαμηλότερα 3,2% εξαιτίας των απογοητευτικών πωλήσεων τριμήνου.

Σε διεθνές επίπεδο, στο επίκεντρο του επενδυτικών ανησυχιών παραμένει η ουκρανική κρίση. Τούτη τη φορά οι εξελίξεις χαρακτηρίζονται αισιόδοξες όλες οι πλευρές στη Γενεύη δέχθηκαν να κάνουν βήματα αποκλιμάκωσης της έντασης. Ειδικότερα συμφωνήθηκε ο αφοπλισμός των παράνομων ομάδων και η παράδοση των υπό κατάληψη κτιρίων.

Στο χρηματιστήριο της Ρωσίας ο δείκτης RTS ενισχύθηκε 1,41% και ο δείκτης MICEX 0,42%. Αντίστοιχα το ουκρανικό χρηματιστήριο κινήθηκε ανοδικά 0,65%.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 4,44 δολ. με άνοδο 5,1% και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχύθηκε 1,5% στα 25,52 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3843. Επιπλέον το δολάριο κινήθηκε με ήπιες διακυμάνσεις σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 102,21 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 5ετούς ενισχύθηκε κατά 7 μονάδες βάσης στο 1,73%.Παράλληλα η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε ανοδικά κατά 9 μονάδες στο 2,72%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,5% στα 104,29 δολάρια ανά βαρέλι, καταγράφοντας εβδομαδιαία άνοδο 0,5% ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,7% στα 1.294 δολ./oz, σημειώνοντας εβδομαδιαία πτώση 1,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v