Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ώθηση στη Wall από τα αποτελέσματα

Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για Nasdaq και S&P 500, εν μέσω σειράς αποτελεσμάτων που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις. Ράλι για την AMD, κέρδη για Hasbro. Παραμένει σε υψηλά 1,5 μήνα το πετρέλαιο, πάνω από τα $104. Μικρές απώλειες για χρυσό που απομακρύνεται από τα $1.300. Άνοδος για δολάριο.

Συνεχίστηκε η ανοδική κίνηση στη Wall Street, μετά από μια εβδομάδα ισχυρών κερδών και εν μέσω μιας σειράς ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου από τις εισηγμένες εταιρίες στις ΗΠΑ, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,25% στις 16.449 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq εμφάνισε άνοδο 0,65% στις 4.122 μονάδες ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,38% στις 1.872 μονάδες. Σημειώνεται ότι οι Nasdaq και S&P 500 κινήθηκαν ανοδικά για πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, στο καλύτερο σερί από πέρυσι τον Οκτώβριο. 

Στη σημερινή συνεδρίαση, οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των Halliburton, Hasbro και Kimberly Clark συντήρησαν το θετικό κλίμα. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο S&P 500 εμφάνισε σε τέσσερις συνεδριάσεις, την καλύτερη εβδομαδιαία πορεία του από τον Ιούλιο του 2013, με άνοδο 2,7%.

"Το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας στηρίχθηκε από την υπερπουλημένη κατάσταση των αμερικανικών τίτλων αλλά και από τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών", έγραφε ο Bruce Bittles, αναλυτής τoυ οίκου Baird. 

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης δραστηριότητας της Fed του Σικάγο υποχώρησε ελαφρώς το Μάρτιο ενώ άνοδο εμφάνισε ο "δείκτης των δεικτών" της αμερικανικής οικονομίας τον ίδιο μήνα, σε μια ένδειξη ότι η ανάπτυξη ενδέχεται να επιταχυνθεί τους επόμενους μήνες. 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, άνοδο 3,3% κατέγραψε ο τίτλος της Halliburton μετά την ανακοίνωση ότι πέρασε σε κέρδη άνω των εκτιμήσεων στο τρίμηνο, έναντι ζημιών κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Κέρδη σχεδόν 2% για τον τίτλο της εταιρίας παιχνιδιών Hasbro που επίσης εμφάνισε κέρδη έναντι ζημιών, ενώ ράλι 12,5% εμφάνισε ο τίτλος της Advanced Micro Devices που είχε ανακοινώσει θετικά αποτελέσματα την Πέμπτη, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Οριακές απώλειες εμφάνισε σήμερα τόσο ο χρυσός (στα 1.290 δολάρια με πτώση 0,3%) όσο και το πετρέλαιο, που κινείται σε υψηλά 1,5 μηνός πάνω από τα 104 δολάρια το βαρέλι λόγω και της αβεβαιότητας από το μέτωπο της Ουκρανίας. Στις ισοτιμίες, σε υψηλά δυο εβδομάδων κινείται το δολάριο έναντι του γεν μετά την ανακοίνωση εκτίναξης του ιαπωνικού εμπορικού ελλείμματος το Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v